Annonce
Viborg

Fjernvarmen er på vej til fremtidens boliger

Jorden var noget frosthård, da borgmester Ulrik Wilbek skulle tage det første spadestik, men...
Viborg Varme er nu gået i gang med at etablere et forsyningsnet til Taphede-området, der ad åre skal huse flere tusinde viborgensere.

Viborg: Der måtte lægges lidt ekstra kræfter i, da borgmester Ulrik Wilbek (V) og formanden for Viborg Varme, Kristian Brøns Nielsen, onsdag tog det første spadestik til varmeforsyningen af det kommende boligområde Taphede.

- Der er jo stadig frost i jorden, lød det fra Wilbek, som nu fik stukket spaden i jorden og den første græstørv vippet op.

Derefter overtog Kristian Brøns Nielsen sølvspaden, som Boligselskabet Sct. Jørgen havde stillet til rådighed, og op røg endnu et stykke tørv.


En god markering af, at vi nu tager fat på et nyt afsnit af Viborgs udvikling, og den er vigtig, for der er snart ikke flere grunde i Arnbjerg.

Ulrik Wilbek, borgmester


Heldigvis for de to stod en gravko i baggrunden klar til at overtage arbejdet med at gøre klar til den fjernvarme-rørledning, der i første omgang skal gå fra Hamlen og ud til DLG, for den skal altså efter planen være på plads i løbet af året.

...det lykkedes dog for både ham og Kristian Brøns Nielsen (i midten) at få vippet en tørv op. Til venstre er det direktøren for Viborg Varme, Morten Abildgaard. Foto: Morten Pedersen
Annonce

En god markering

Dermed vil fjernvarmeforsyningen være sikret til de første boliger i det nye byområde, der ad åre skal huse flere tusinde viborgensere i både villaer, rækkehuse og etageboliger.

- En god markering af, at vi nu tager fat på et nyt afsnit af Viborgs udvikling, og den er vigtig, for der er snart ikke flere grunde i Arnbjerg, sagde Ulrik Wilbek.

Også for formanden for Viborg Varme, Kristian Brøns Nielsen, var det første spadestik en vigtig markering af det nye fælles varmeselskab.

- Det her er jo ikke kun en sikring af fjernvarmen til Taphede. Det er også begyndelsen på etableringen af de varmepumper, der skal sikre mere grøn varme til hele Viborg, og så er det forhåbentlig også begyndelsen til udnyttelsen af overskudsvarmen fra Apple, sagde Kristian Brøns Nielsen.

De nye "luft til vand" varmepumper skal etableres i løbet af 2022, og de vil løbe i en samlet investering på mellem 65 og 75 millioner kroner, men så vil de altså også komme til at levere i underkanten af 40 procent af varmebehovet i Viborg.

Det bliver grøn varme, for strømmen skal leveres af solceller og vindmøller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce