Annonce
Rundt om Viborg

Fjord i krise: Stank fra endnu en bundvending

Hjarbæk Fjord blev i weekenden ramt af endnu en bundvending, der på vandoverfladen ses som et lyst område - her set fra området ved Kvols og udløbet af Fiskbæk Å. Privatfoto
Annonce

Hjarbæk/Kvols: Hjarbæk Fjord blev i weekenden ramt af endnu en såkaldt bundvending, der er udtryk for det ultimative iltsvind på fjordbunden.

Leif Nielsen fra Viborg-afdelingen af Danmarks Naturfredningsforening (DN) fortæller, at beboere i Hjarbæk by og de nærliggende sommerhusområder mærkede en gennemtrængende stank, der mindede om luften af både rådne æg og gylle.

Men det var altså en bundvending i lighed med den, fjorden var udsat for et par uger siden. Også denne gang modtog DN-Viborg flere henvendelser fra borgere i området.

Ifølge Leif Nielsen er folk i Hjarbæk, Kvols og andre småbyer ved Hjarbæk Fjord bekymrede for, at de senere års positive miljøudvikling er vendt til noget negativt, der giver associationer til 1980'erne, hvor det ferske og lukkede vandområde var præget af brakvandsstank, fiskedød og myggeplage.

Hvis Hjarbæk Fjord for alvor skal få det godt, mener naturfredningsforeningen, at vandet skal kunne strømme helt frit ved Virksund, lige som udledning af næringsstoffer fra de mange tilløbende vandløb skal reduceres væsentligt.

Grundlæggende har Miljøstyrelsen samme opfattelse, idet styrelsen dog ikke her og nu er på vej med tiltag i den retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce