Annonce
Sport

Fløjspiller leverede tryllerier foran 3269 franske og 31 danske tilskuere

Ann Grete Nørgaard (med nummer 23) jublede sammen med holdkammeraterne, da sejren over Besancon var en realitet. Foto: Laude Ludovic.

Ann Grete Nørgaard var i hopla mod Besancon og stod bag flere af kampens flotteste detaljer.

Besancon: Viborg HK's 35-årige venstrefløj, Ann Grete Nørgaard, spillede hele repertoiret ud på udebane mod franske Besancon. Hun havde på forhånd proklameret, at hun ville bede noget mere om bolden ude på fløjen, så spillet kunne blive bredt noget mere ud - og sådan blev det.

Hun scorede på vip, finurlige skruebolde og sikre straffekast, og i sidste minut af første halvleg diskede hun op med en af de teknisk sværeste afslutninger, som en fløjspiller kan lave.

I svævefasen lod hun armen falde, som om hun ville skyde nede, men i stedet skruede hun bolden hen over skulderen på målmanden og op i det fjerneste målhjørne. En detalje, som fik selv de franske tilskueres anerkendelse.

- Målmanden søgte meget nedad i målet, så jeg havde egentlig tænk på at gøre det. Da jeg slap bolden, nåede jeg godt nok at tænke, at det var en frisk afslutning, men den sad jo så fint, som den kunne, sagde Ann Grete Nørgaard med et smil.

Ann Grete Nørgaard scorede syv gange mod Besancon og blev dermed delt VHK-topscorer sammen med Line Haugsted. Fløjspilleren glædede sig over, at hun kunne få så aktiv en rolle mod det franske hold, som blev bakket op af hele 3269 tilskuere. De sidste 31 på lægterne var fra Viborg HK Fanklubben.

- Det var dejligt. Jeg ville gerne byde ind, tage noget mere ansvar og hjælpe bagspillerne. Mit første mål var i en undertalsperiode, hvor jeg sagde til Haui (Line Haugsted, red.), at hun skulle springe op og vende bolden ud til mig. Vi træner det tit, men nogle gange bliver man nødt til at aftale det under kampen og ikke bare forvente, at det kommer af sig selv. Det var fedt, at det lykkedes, og det gav noget positivt til holdet, sagde Ann Grete Nørgaard.

Annonce

Kompakt forsvarsspil

Også i forsvaret var Ann Grete Nørgaard med til at gøre en forskel. Foran 22-21 stillede fløjspilleren sig modigt i vejen for den langt større franske højreback, Aissatou Kouyate, som begik angrebsfejl. Det fik Ann Grete Nørgaards holdkammerater til at juble med knyttede næver over hovedet.

- Det var også med livet som indsats, men sådan er det jo (haha). Nej, jeg synes, at vi arbejdede fint defensivt og fik skabt kompakthed i vores forsvar. De fik lov til at tage lige rigeligt med skridt, men sådan er det på en europæisk udebane, og langt hen ad vejen løste vi det rigtig godt, sagde Ann Grete Nørgaard, som glædede sig over, at VHK med klogt angrebsspil fik lukket kampen i anden halvleg.

Viborg HK vandt kampen med 29-26.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce