Annonce
Viborg

Flere børn 'skal samles op' efter ufrivillig nedlukning

Sted1 for en uges tid siden. Foto: Morten Pedersen
Klubber og kommunale fritidstilbud til børn og unge er så småt ved at åbne dørene efter corona-nedlukningen, og det er ikke for tidligt, mener ledere inden for området.
Annonce

Viborg: Alt kommer med en pris. Danmark undgik - indtil videre - en sundhedsmæssig undergang og konvojer af ligfyldte lastbiler på vej fra sygehuse til krematorier.

Til gengæld mistede mange børn og unge en vigtig base i deres dagligdag, og konsekvenserne for lukningen af klubber og andre kommunale fritidstilbud til disse er ukendte, men dog ikke mere, end at ledere inden for området er sikre på, at der venter en stor opgave med at "få alle samlet op".

- Jeg er så godt som sikker på, at der er en gruppe børn og unge, som vi inden corona-krisen var moderat bekymrede for, og som vi nu er noget mere bekymrede for. Det er klart, at de har mistet en vigtig kontakt i den lange periode, siger Jakob Vendelbo Kristensen, områdeleder for kommunens klubber.

I de første par uger fungerede de virtuelle møder ganske godt, men så faldt flere og flere fra. Det udviklede sig i stedet for til, at de unge samlede sig flere steder under åben himmel - som også beskrevet i Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi har i perioden haft 12 gademedarbejdere ude netop for at holde kontakten til de unge, men vi har kunnet se, at de unge ikke altid har samlet sig på den bedste måde. Flere har prøvet alkohol, tidligere end de ellers ville, siger Jakob Vendelbo Kristensen.

Han er derfor ikke overraskende rigtig glad for, at de fleste tilbud fra klubberne åbnede i fase to.

- Det er rigtig godt, for der er en pukkel af arbejde, vi skal have hul på, siger han.

Jeff Dahl Thomsen er glad for, at han igen kan stikke forbi Sted1 om eftermiddagen.
Annonce

Genskabe relationer

Sted1 i gravene åbnede for en uges tid siden, og det er 17-årige Jeff Dahl Thomsen rigtig glad for.

- Jeg er kommet her stort set hver dag i to år, så jeg har godt nok savnet det. Tiden er gået med at arbejde og med at holde fester, og det har nok ikke været lige heldigt det hele, siger han.

Samme indtryk har Sted1's leder Søren Krog.

- Naturligvis har mange oplevet et savn i den tid, vi har haft lukket. Normalt fanger vi jo hurtigt, hvis nogen går og har det svært. Så får vi hurtigt talt om tingene. Det har ikke været muligt i samme omfang de seneste par måneder. Vi har ringet og skrevet sammen med mange, men det er ikke det samme som at mødes, siger Søren Krog.

- Så, jo, jeg har været bekymret for mange, men nu handler det om, at vi skal have genskabt de gode relationer igen, og det er vi i fuld gang med, siger Søren Krog.

Søren Krog, leder af Sted1, forudser, at der venter et større arbejde med at få genskabt de gode relationer mellem unge og voksne. To månders lukning har haft sin pris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Er vokset med opgaven - Mensah er klar til at være en støtte for Viborgs unge spillere

Annonce