Annonce
Alarm 112

Flere besøg og bedre mulighed for arbejde og uddannelse: Corona-lempelser på vej til de indsatte

Omkring 26 personer er indlogeret i Viborg Arrest i centrum af byen. De kan nu se frem til, at Kriminalforsorgens corona-restriktioner gradvist lempes. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kriminalforsorgen har fremlagt en plan for en normalisering af forholdene for de indsatte i landets fængsler og arresthuse - herunder også Viborg Arrest.

Viborg: Sent mandag aften præsenterede et stort folketingsflertal en aftale for, hvordan og hvorledes samfundet igen skal lukke op fra vinterens omfattende corona-nedlukning.

Måske blev Kriminalforsorgen inspireret af aftalen, for mandag meldte forsorgen, som driver landets fængsler og arresthuse, ud, hvordan man regner med at lempe corona-restriktionerne for medarbejderne, de indsatte og deres pårørende.

I løbet af påsken må de af de indsatte, som har lov til at få besøg, få et ekstra besøg. Først fra 27. april kan de indsatte i fængsler og arresthuse se frem til en hel eller delvis normalisering af besøg - såfremt smitteudviklingen altså tilsiger det.

- Restriktioner i specielt udgang og besøg er belastende for de indsatte og deres pårørende, herunder deres børn, så det er vigtigt, at vi holder øje med smittesituationen, så vi kan lempe på restriktionerne, så snart der er mulighed for det, siger Ina Eliasen, direktør i Kriminalforsorgen.

- Derfor er jeg glad for, at vi kan fremlægge en tidsplan for, hvordan en gradvis normalisering kan se ud, hvis smittesituationen ikke ændrer sig til det værre. Det giver tryghed for både pårørende og indsatte, at de kan se, hvad vi arbejder hen imod.

Annonce

Lukke, åbne, lukke

Ligesom store dele af det omgivende samfund lukkede Viborg Arrest også næsten helt ned sidste forår.

I pandemiens første måneder måtte de cirka 26 indsatte i arresten i Sct. Nicolaj Gade ikke få besøg fra familie og venner, og muligheden for at arbejde eller uddanne sig var der også helt lukket for.

De hårde restriktioner blev lempet i løbet af foråret - til de indsattes store glæde.

En lang række restriktioner blev igen indført, da pandemiens anden bølge væltede ind over landet i december.

Fra da af måtte de indsatte kun få besøg af tre nærtstående personer, og muligheden for beskæftigelse, uddannelse og misbrugsbehandling inden for murene blev igen også væsentligt begrænset.

Kriminalforsorgen oplyser i sin nye plan, at den efter påske vil kigge på de indsattes mulighed for arbejde og uddannelse.


Restriktioner i specielt udgang og besøg er belastende for de indsatte og deres pårørende, herunder deres børn, så det er vigtigt, at vi holder øje med smittesituationen, så vi kan lempe på restriktionerne, så snart der er mulighed for det

Ina Eliasen, direktør i Kriminalforsorgen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Alarm 112

Natlig knallertbrand i Viborg

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce