Annonce
Viborg

Flere boliger langs trafikeret ringvej

En stor del af de nye boliger får facade her ud mod Indre Ringvej. Billedet er taget, da man var ved at anlægge det nye lyskryds ved Vilhelm Ehlerts Allé og Indre Ringvej. Arkivfoto

Et solidt flertal i byrådet vil ændre lokalplan, så to private bygherrer får lov at bygge boliger i op til seks etager i banebyen ud mod ringvejen, som er plaget af trafikstøj.

Annonce

Viborg: Fire af byrådets 31 medlemmer - SF'erne Kai O. Andersen og Elo Nielsen, Flemming Gundersen fra Enhedslisten og socialdemokraten Birthe Harritz - mener, at støjgenerne fra Indre Ringvej er så store, at byrådet ikke bør ændre lokalplanen for et område mellem Vilhelm Ehlerts Allé i Viborg Baneby og ringvejen.

Efter den gældende lokalplan skal området være et blandet bolig- og erhvervsområde med en højst tilladt højde på tre etager. Men resten af byrådet besluttede på onsdagens møde at sende et ændret forslag til lokalplan i høring i fire uger. Det indebærer, at der kan bygges boliger på grunden i op til seks etager.

De fire, der stemte imod at sende lokalplanen i høring, argumenterede først og fremmest med, at målinger viser, at støjbelastningen for en del af boligerne overskrider den vejledende grænseværdi på 58 decibel. Ud mod Indre Ringvej vil støjen ved facaden være på 70 decibel, og ud mod Vilhelm Ehlerts Allé er støjen på 61 decibel.

Annonce

Lyddæmpende vinduer

Det vil de to private bygherrer, som ejer grundene, Bach Gruppen og CS Ejendomme, løse ved at etablere lyddæmpende ventilationsvinduer mod Indre Ringvej.

I sagsfremstillingen skriver teknisk forvaltning, at lokalplanen ikke sikrer, at de vejledende grænseværdier for indendørs støj med åbne vinduer overholdes, da der kan etableres oplukkelige vinduer og altandøre ud mod vejene.

SF's Kai O. Andersen mente ikke, at det er fornuftigt allerede nu at ændre på den gældende lokalplan for den del af banebyen.

- Niveauet for støj ligger over det anbefalede, og vi bør ikke bare ændre en lokalplan, fordi det er et ønske fra bygherrerne, sagde Kai O. Andersen.

- Birthe Harritz (S) konstaterede, at støj er sundhedsskadeligt, og at den nyeste forskning viser, at grænseværdien bør ligge på 53 decibel - og ikke som nu 58 decibel.

Annonce

Markant byggeri

Også Enhedslistens Flemming Gundersen stemte imod at ændre lokalplanen.

- Det går på samme måde, som da et flertal gav dispensation til en bygherre på Falkevej på den anden side af Indre Ringvej, sagde Gundersen.

Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), mente derimod, at det er godt for banebyen, at der nu kommer et stort og markant byggeri, og han mente, at støjproblematikken kunne håndteres.

Og han synes heller ikke, at seks etager er højt, mens Nikolai Norup (K) glædede sig over, at der er private investorer, der vil gå i gang med et så flot et byggeri.

Planen kommer nu i offentlig høring, og derefter ventes det, at en ændret lokalplan kan vedtages i byrådet i begyndelsen af 2019.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce