Annonce
Viborg

Flere covid-19-tilfælde på Midtbyens Gymnasium

Trods nye tilfælde af corona-smitte på gymnasium i Viborg er kommunen stadig samlet set under 20 smittede per 100.000 indbyggere. Foto: Mads Dalegaard.
I sidste uge fik én elev fra Midtbyens Gymnasium covid-19. Siden er yderligere to elever og en lærer med tilknytning til klassen testet positiv for corona-virus.
Annonce

Viborg: Onsdag blev en klasse fra Midtbyens Gymnasium sendt hjem. Det samme gjorde lærere med tilknytning til klassen. Hjemsendelsen skyldtes, at én elev var testet positiv for corona-virus.

Alle fra klassen og lærerne med tilknytning til den er blevet testet, og det har vist sig, at én lærer og to elever nu også har fået covid-19.

Det betyder, at to klasser, som den smittede lærer havde kontakt til før onsdag i sidste uge, nu også er blevet sendt hjem med besked om at blive testet. Det samme er en lille håndfuld lærere.

- Eleverne bliver nu undervist online, indtil vi får alle resultaterne af testene, siger direktør for Mercantec Kirsten Holmgaard.

Betyder de ny tilfælde noget for den måde, I som skole tackler corona på?

- Nej, det gør de ikke. Alle vores klasser er såkaldte stamklasser. Det betyder, at eleverne er samme sted hele dagen. Vi har håndsprit stående overalt, og rengøringen er også meget mere intensiv, end den ville være uden corona, siger Kirsten Holmgaard.

Statens Serum Institut offentliggjorde mandag aften en liste over de kommuner, hvor smitten er over 20 per 100.000 indbyggere. Der er 49 kommuner på den liste, og Viborg er ikke med.

Det er derimod Herning med 23 tilfælde per 100.000 og Aarhus med 22.

I toppen ligger Vallensbæk Kommune, hvor der er 173 smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Sport For abonnenter

Viborg FF skiftede stil med succes - bolden skulle oftere direkte op til "holdets Hulk"

Annonce