Annonce
Viborg

Flere hundrede badebolde skal få indlagte børn på op af sengen

Legeheltene uddeler denne sommer badebolde til indlagte børn for at skabe en mere aktiv hverdag for de små patienter. Foto: Børneulykkesfonden
I denne uge er der 700 badebolde på vej til de indlagte børn på Regionshospitalet Viborg. Målet er, at badeboldene skal give børnene en mere aktiv hverdag i en tid, hvor mulighederne for bevægelse er begrænsede.
Annonce

Viborg: Legeheltenes Badeboldmission er skudt i gang. 6500 badebolde er i alt på vej ud til de indlagte børn på de danske hospitaler.

700 af de farverige bolde lander på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

Badeboldene kan både give godt humør og øge den fysiske aktivitet hos de børn, der ellers bruger meget af deres tid i sygesengene.

Udover den stribede badebold modtager børnene også et specialudviklet hæfte med et spil, hvor hele 75 gode idéer til, hvordan man kan bruge en badebold, er præsenteret.

Legeheltenes store badeboldmission er udviklet af Børneulykkesfondens pædagogiske konsulent og har til formål at styrke smidighed, kondition, præcision, balance og ikke mindst samarbejde og godt humør hos de indlagte børn.

Legeheltene besøger Regionshospitalet Viborg tre gange om ugen. Foto: Børneulykkesfonden

- Det har været ekstra svært at være indlagt den seneste tid, hvor børnene har været nødsaget til at være på egen stue. Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig. Derfor har vi skabt Legeheltenes Badeboldmission, som er et skræddersyet materiale udviklet på baggrund af en flot donation fra Liljeborgfonden. Formålet er at sikre børnenes trivsel, og at de samtidig får bevæget sig gennem sjov og fantasifuld leg, siger generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Situationen kræver nytænkning

Under hele corona-krisen har Legeheltene, som af hensyn til smitterisiko ikke kunne være fysisk på hospitalet, sendt hjælpepakker afsted til flere tusind indlagte børn for at undgå, at de indlagte børn skulle blive inaktive.

Selvom Legeheltene nu er tilbage på de fleste hospitaler, også på sygehuset i Viborg, hvor de besøger børneafdelingen tre gange ugentligt, har situationen krævet nytænkning.

Legeheltene

Legeheltene er skabt af Børneulykkesfonden og har mottoet "Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse - også børn der er ramt af sygdom".

For at modvirke inaktivitet og ensomhed hos indlagte børn skaber Legeheltene aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene ønsker at skabe et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene blev startet op i 2017 og er i dag besøgende på 11 hospitaler i Danmark inklusiv Færøerne. På Regionshospitalet Viborg har Legeheltene været en del af hverdagen siden november 2018.

Initiativet er derfor udviklet efter de skærpede hygiejneregler, der er indført efter udbruddet af corona-virus. Det er blandt andet ikke tilladt for børnene på sygehusene at dele legetøj - heller ikke Legeheltene børnene imellem.

De indlagte børn kan derfor beholde badebolden og forhåbentlig bruge den igen, når de kommer hjem fra hospitalet.

Legeheltenes store badeboldmission er det første initiativ nogensinde, hvor børnene via specialudviklede redskaber inviteres til at være fysisk aktive på deres hospitalsstue.


Vi ved, hvor afgørende det er, at de indlagte børn fortsat kommer op af sengen og får bevæget sig.

Generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen


Sådan ser pakken med badebolden ud. Foto: Børneulykkesfonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg HK For abonnenter

Bjerringbro FH-træner: Kan ikke bruge kampen til noget

Annonce