Annonce
Viborg

Efter nogle svære år: Lokal skole får mange tilmeldinger

Asmildkloster Landbrugsskole kan glæde sig over i år at have flere tilmeldinger til produktionslederuddannelsen, end man har haft længe. Arkivfoto: Morten Dueholm
Landbrugets lederuddannelse har før haft svært ved at tiltrække interesserede landmænd, men Asmildkloster Landbrugsskole har allerede mange tilmeldinger.

Viborg: Asmildkloster Landbrugsskole har en måned inden studiestart allerede 31 tilmeldte til produktionslederuddannelsen. Skolen kalder tallet markant.

- Det tegner godt for rekrutteringen af nye ledere til Danmarks landbrug, at interessen for uddannelse og udvikling er stor blandt de yngre kræfter, siger skolens forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

Han forklarer, at der er mangel på ledere i landbruget, både fordi de nuværende ejere og ledere bliver ældre, men også fordi bedrifterne bliver større, og behovet for mellemledere derfor vokser.

Også fordi landbrugets lederuddannelse har haft det svært nogle år med meget få tilmeldinger er det "mega fedt" med de mange tilmeldinger.

Annonce

Ejer, leder eller mellemleder

Uddannelsen til produktionsleder tager 20 uger.

Den er det første skridt i landbrugets lederuddannelse og er særligt målrettet de landmænd, der ønsker at blive leder, mellemleder eller ejer af en bedrift.

- En lederuddannelse i landbruget skal udvikle den enkelte landmand. Det er landmandens viden, færdigheder og holdninger i den daglige praksis, der kan flytte noget. Og der kræves personlige kompetencer i top, uanset hvilke mål og drømme der driver den enkelte studerende, siger Lars Møgelbjerg Andersen.

De mange tilmeldinger kommer i kølvandet på et informationsmøde inden sommerferien, hvor der også var stor interesse for netop lederuddannelsen.

Altid plads til flere

Det er ikke kun godt for landbrugsskolen med stor tilslutning til uddannelsen, der starter den 2. september.

- Det bidrager også til et fantastisk uddannelses- og læringsmiljø, siger Lars Møgelbjerg Andersen og understreger, at der er plads til endnu flere:

- Landbrugsuddannelsen er ikke begrænset. Dem, der gerne vil uddanne sig, sørger vi for kan få en uddannelse. Så er du klar til produktionslederuddannelsen, kan du nå det endnu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Diamantbryllup

Annonce