Annonce
Rundt om Viborg

Flere lejeboliger på vej i Stoholm

Det er her på Liselund ved Iglsøvej i Stoholm, at Boligselskabet Sct. Jørgen vil opføre yderligere 10 almene familieboliger. Her er man allerede i gang med at bygge 10 tilsvarende boliger i området med orange omrids. De nye skal ligge i området med rød ramme.. Illustration: Viborg Kommune
Boligselskabet Sct.Jørgen vil bygge 10 nye familieboliger på Liselund i Stoholm.

Stoholm: Boligselskabet Sct. Jørgen er klar til at bygge yderligere 10 familieboliger ved Liselund i Stoholm. Og på et møde for nyligt har byrådets økonomi- og erhvervsudvalg sagt god for den tekniske formalia og til, at kommunen i løbet af i år står klar med den kommunale grundkapital på to millioner kroner, hvilket udgør 10 procent af den samlede anskaffelsessum på 20 millioner kroner.

Boligselskabet har allerede en afdeling på Liselund og en undervejs, og de 10 nye boliger bliver faktisk bygget på en grund, der hører til de 10 almene familieboliger, der udgør boligselskabets afdeling 831. Så formelt sælger den afdeling den 8400 kvadratmeter store grund for 800.000 kroner til den nye afdeling 833.

De 10 nye familieboliger bliver på henholdsvis 97 og 103 kvadratmeter og alle med et redskabsrum på otte kvadratmeter. Der bliver tale om fem dobbelthuse, og alle boliger får tre værelser - dog er der altså forskel på størrelse på boligerne, og der er flest af de lidt mindre - nemlig seks  - på 97 kvadratmeter, mens fire bliver på 103 kvadratmeter. Udover redskabsrum får alle boligerne desuden terrasse, depotrum og parkeringsplads, og desuden er der en fælles parkeringsplads.

Annonce

På mødet i økonomi- og erhvervsudvalget har man også nikket til, at huslejen kommer til at blive gennemsnitligt 850 kroner per kvadratmeter. De 10 familieboliger, der er under opførelse ved siden af i afdeling 831, og der er huslejen foreløbigt godkendt til 843 kroner per kvadratmeter.

Ingen ledige boliger

Boligselskabet har i øvrigt i i forbindelse med sagsbehandlingen oplyst, at hvis de 12 boliger i den eksisterende afdeling 827 Liselund1 skal lægges sammen med naboerne i de nye afdelinger 831 og den kommende afdeling 833, så vil huslejen blive harmoniseret over en periode på højst 10 år.

Der er i øvrigt ingen ledige ud af i alt 118 lejeboliger i Stoholm, og netop nye lejeboliger er noget, som Stoholm Borgerforening flere gange har efterlyst. Men nu er der altså 20 på vej. De første 10 er under opførelse, og hvis alt går som planlagt, står de 10 nye boliger i afdeling 833 klar i 2022.

Udover Boligselskabet Sct. Jørgens boliger i Liselund så har boligselskabet også 86 lejeboliger - herunder 15 ungdomsboliger - i afdeling 822 i kvarteret langs Ågade. Også Arbejdernes Andelsboligforening i Skive har almene boliger i Stoholm - nemlig 20 på Bakkevej - viser en opgørelse, som kommunen har lavet.

Byrådet skal på det kommende byrådsmøde onsdag endeligt godkende planerne for de nye almene boliger.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce