Annonce
Bjerringbro

Flere medlemmer vil give endnu bedre udstillinger

Også i maj måned står Bjerringbro Kunstforening bag en udstilling i Gudenåhuset. Denne gang er det en fotoudstilling. Foto: Presse.

Bjerringbro: Torsdag åbnede en ny flot udstilling i Gudenåhuset. Udstillingen hedder Nordic og det er fotograf Per Andersens smukke landskabsfotos der det næste stykke tid pryder væggene i Bjerringbros kulturhus.

Som arrangør af udstillingen står Bjerringbro Kunstforening, der i løbet af et kalenderår står bag rigtig mange af de udstillinger Bjerringbro-borgere helt gratis kan nyde.

Kunstforeningens formål er også at fremme forståelsen af, og interessen for, kunst i Bjerringbro og omegn. Formand for kunstforeningen er Alice Andersen der pt. står i spidsen for en forening med cirka 80 medlemmer.

Hun kunne godt tænke sig at der var flere medlemmer i foreningen og påpeger nogle af de fordele der er ved at være medlem af kunstforeningen:

- Der er ingen tvivl om, at jo flere medlemmer vi er, jo bedre udstillinger får vi. Det koster ikke ret meget at være medlem. Til gengæld får man som medlem hvert år på generalforsamlingen mulighed for at vinde indkøbt kunst fra årets udstilling i og med at man som medlem har et antal lodder som indgår i udtrækningen, fortæller Alice Andersen der godt kunne tænke sig, at flere borgere var bevidste om, at de mange kunstudstillinger der er i Bjerringbro naturligvis ikke bare dukker op af sig selv.

- Vi er enormt privilegeret her i Bjerringbro, at vi har sådan et fint udstillingslokale i Gudenåhuset, vi kan bruge, men var det ikke for Bjerringbro Kunstforening, så ville det stå tomt en stor del af året. Det er jeg ikke sikker på, at så mange tænker over, siger Alice Andesen.

Kunstforeningen står også bag en censureret udstilling og de sikrer sig også at den kunst de indkøber fra de forskellige udstillinger er anerkendt og på et kvalitetsmæssigt højt niveau.

Scenografien, der danner rammen i Per Andersens fotografiske univers, der kan opleves lige nu i Gudenåhuset, er det nordiske landskab. Det er fotografier af forskellige steder i Danmark, Sverige, Norge, Island og Færøerne.

Fotografierne udforsker samspillet mellem det nordiske landskab og den nordiske mentalitet. Forholdet mellem landskab og menneske. På antropologisk vis afdækkes og kortlægges betydningen af de steder, hvor naturen møder kulturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce