Annonce
Viborg

Flere p-pladser til sygehus-ansatte

De nye parkeringsregler fremgår af de elektroniske tavler ved indkørslen til regionshospitalet. Foto: Morten Dueholm

Et bedre overblik over, hvor mange patienter og pårørende, der har brug for at parkere på regionshospitalet, betyder, at medarbejderne nu får flere parkeringspladser til rådighed.

Viborg: Siden slutningen af november har medarbejderne på Regionshospitalet Viborg kun måttet parkere i det nye parkeringshus ved busterminalen, mens pladserne i det gamle parkeringshus og på arealerne rundt om sygehuset har været forbeholdt patienter og pårørende med ærinde på hospitalet.

Men siden har sygehuset fået lavet en nærmere analyse af, hvem der parkerer og hvor længe, og det resulterer nu i, at reglerne ændres igen, så der bliver flere parkeringspladser til medarbejderne og færre til patienter og pårørende.

Ændringen består i, at medarbejderne ud over i det nye parkeringshus nu også må stille bilen fra sig på det nederste af de fire dæk i det gamle parkeringshus ved hovedindgangen.

Desuden ændres reglerne for medarbejdernes parkering om aftenen, om natten og i weekenden. På de tidspunkter er der fremover fri parkering for de ansatte - med undtagelse af det øverste dæk foran hovedindgangen.

Annonce
Fremover bliver der flere parkeringspladser til de ansatte på sygehuset. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg

500 patienter hver dag

Baggrunden for ændringerne er, at den omfattende analyse af parkeringsmønstrene viser, at der på ugens hverdage kommer omkring 500 patienter til undersøgelse eller behandling på regionshospitalet.

Og siden de nye parkeringsregler trådte i kraft, har omkring 250 patienter og pårørende hver dag registreret sig med en parkeringstilladelse.

Derfor reserveres der fremover 250 pladser til patienter og pårørende i det gamle p-hus, mens der bliver omkring 800 parkeringspladser til de ansatte - fordelt med 680 i det nye p-hus og 111 i det gamle parkeringshus.

Medarbejdernes elektroniske parkeringstilladelser er automatisk gyldige i forhold til de nye parkeringsregler.

For patienter og pårørende gælder det fortsat, at de skal huske at stille parkeringsskiven, når de sætter bilen fra sig. Derefter må de parkere gratis i en time - og er det ikke nok, kan de forlænge tilladelsen til at parkere ved at registrere sig på de computerskærme, der er opstillet på alle afdelinger og klinikker på regionshospitalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce