x
Annonce
Viborg

Flere penge til sygeplejersker: - Det er en meget flot gave

48,61 flere sygeplejersker på hospitalerne i Hospitalsenhed Midt.
Sygeplejefaglig direktør for Hospitalsenhed Midt, Mette Fjord Nielsen, er glad for de nye midler, der kan give flere sygeplejerske-kollegaer på sygehusene. Udfordringen er dog, hvor sygeplejerskerne skal findes.

Viborg: 48,61 sygeplejerskestillinger.

Det er helt konkret, hvad Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg er en del af, kan se frem til, efter regionsrådets forretningsudvalg blev enige om fordelingen af de 129 millioner kroner, der skal gives til hospitalerne for at skabe nye sygeplejeskestillinger.

- Jeg synes, det er en meget flot gave, vi har fået, og den er vi taknemmelig for. Og så tager vi udfordringen op med at udnytte den, for vi ved godt, at der ikke lige er 48 ledige sygeplejersker, der går og venter på ansættelse, siger Mette Fjord Nielsen, der er sygeplejefaglig direktør for Hospitalsenhed Midt.

Der er nemlig mangel på sygeplejersker i hele Danmark, og hospitalsledelsen vil meget nødigt ende i en konkurrencesituation med de andre hospitaler. Derfor kommer de 48,61 stillinger ikke til at betyde 48 nye medarbejdere på hospitalerne. I langt højere grad leder ledelsen efter personale, der vil gå op i tid i deres nuværende stillinger på sygehusene.

- Jeg tror, langt de fleste af de her stillinger bliver folk, der går op i tid, for der er jo ikke mange at ansætte. Så det er nogle andre tiltag, vi skal ud i. Vi skal blandt andet sørge for, det er en god arbejdsplads, de er på, så de har lyst til at gå op i tid. Men det er også meget vigtigt for mig, at de ansatte tænker lidt på deres pension, for der er mange, især af de nyuddannede, der ikke tænker over fordelene ved at arbejde fuld tid i stedet for på deltid, siger Mette Fjord Nielsen.

Annonce

Sådan fordeles sygeplejerskerne

Hospitalsenhed Midt: 48,61

- Regionshospitalerne Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter

Regionshospitalet Horsens: 20,17

Regionshospitalet Randers: 20,72

Hospitalsenheden Vest: 46,01

Hospitalsenheden Vest: minus 87

- Regionshospitalerne Holstebro, Herning, Ringkøbing, Tarm og Lemvig.

(De 87 sygeplejerskestillinger, som Hospitalsenheden Vest planlægger at nedlægge i forbindelse med indflytningen i Gødstrup, skal trækkes fra.)

Aarhus Universitetshospital: 126,39

Psykiatrien: 40,00

I alt: 215

Intelligent fordeling

De første 20 stillinger skal oprettes i løbet af 2020, mens de resterende først skal være på plads i 2021.

Hospitalsenhed Midt har nedsat en arbejdsgruppe med både ledere, administrations-ansatte og en fællestillidsmand, der nu skal finde ud af, hvordan det er mest optimalt at få de ekstra stillinger integreret.

- Der er nogle steder, der er mere belastede end andre, og dem vil vi have mere fokus på. Steder med stor vagthyppighed eller lav anciennitet. Derfor fordeler vi ikke bare tingene efter en forholdsmæssig udregning. Vi vil fordele det intelligent, siger Mette Fjord Nielsen.

På landsplan betyder aftalen mellem regionerne og regeringen i alt 1000 nye sygeplejeskestillinger, der de fleste steder i landet er blevet fordelt efter størrelsen på de enkelte sygehusenheder.

I Region Midtjylland er de 129 millioner kroner også fordelt efter hospitalernes størrelser. Hvorvidt pengene på den måde er fordelt retfærdigt mellem enhederne i regionen, har Mette Fjord Nielsen ingen kommentarer til.

Sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-direktør vil få det bedste ud af forfærdelig situation

Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Annonce