Annonce
Viborg HK

Flere skal toppræstere for at nå det forjættede land

Jakob Vestergaard og hans VHK-mandskab står overfor en svær opgave i Odense. Foto: Morten Dueholm
I det første møde med Odense Håndbold i denne sæson spillede Viborg HK godt i én halvleg. Tirsdag aften venter pokalkvartfinalen mod samme modstander, og VHK-træner Jakob Vestergaard håber at se sit hold ramme et højt niveau i samtlige 60 minutter, for så er chancen for en overraskelse tilstede.

Viborg: Blot én sejr er Viborg HK fra at kvalificere sig til finalestævnet (Final 4) i pokalturneringen. Men modstanderen er en hård nyser. Det er storsatsende Odense Håndbold, som i begyndelsen af denne måned tog til Vibocold Arena og vandt med 31-23 i ligaen.

- Men vi hæfter os ved de første 30 minutter af den kamp. Der lærte vi, hvordan vi skal spille mod Odense. Vi dækkede godt op og løb stærkt frem ad banen uden at lave fejl, siger VHK-træner Jakob Vestergaard som blandt andet så sit hold føre med 5-2.

Til gengæld lærte Viborg HK også, hvordan tingene hurtigt kan gå den forkerte vej mod en så dygtig modstander som Odense.

- Vi tabte kampen i de første fem minutter af anden halvleg, hvor vi spillede for hektisk, siger Jakob Vestergaard, som måtte se Odense rykke fra 12-10 til 17-11, og derefter skulle Viborg HK på jagt.

Det lykkedes at reducere forspringet til fire mål, inden Viborg HK begyndte at løbe tør for tid og derfor - uden held - satsede med et mere offensivt forsvar.

- Så jeg synes, at vi har en god fornemmelse og en god tro på tingene. Men det er klart, at Odense er en klassemodstander. Det bliver afgørende for os, at vi har tre-fire spillere, som toppræsterer, og ingen skal falde igennem. Lykkes det, så har vi en chance for at vinde i Odense, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Flere minutter til stjernen

Jakob Vestergaard mener, at Viborg HK har lagt lag på sit spil siden nederlaget til Odense i Vibocold Arena den 3. september. Sejrene over Nykøbing Falster og TTH Holstebro har givet selvtillid, men omvendt ser Odense også skarpere ud. Det skyldes ikke mindst én bestemt spiller.

- Nycke Groot, som er en af verdens bedste til at styre angrebsspillet, er ved at spille sig i form, og hun får flere og flere minutter på banen. Hun spillede ikke så meget i træningskampene, hvor hendes spilletid blev doseret nøje.

- Odense er lige så stærkt et hold, som jeg forventede inden sæsonen og er stadig min DM-favorit. siger Jakob Vestergaard.

VHK-træneren forventer, at alle spillere i truppen er fit for fight og klar til at kæmpe for chancen i Odense Idrætshal, hvor der er kampstart tirsdag aften klokken 20.30.

- Det vil være megastort for klubben, hvis vi kommer videre (til Final 4, red.). Det vil være en klar pil, som viser, at vi er på vej i den rigtige retning. Men vi skal levere en rigtig god præstation for at komme dertil, siger Jakob Vestergaard.

Folkebladets sportsredaktør Danni Kristensen sidder klar til at liveblogge fra Odense Idrætshal, når de to hold løber på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce