Annonce
Sport

Flere store løb er aflyst eller udsat - døren til Viborgs løbefest er stadig åben

Det er endnu ikke besluttet, om Søndersøløbet 2020 bliver gennemført. Lige nu tror arrangøren stadig på, at Viborgs løbefest bliver til noget. Arkivfoto: Morten Dueholm
Indtil videre er det meningen, at Søndersøløbet 2020 bliver gennemført som planlagt.

Viborg: Flere store løbebegivenheder er påvirket af corona-pandemien. Onsdag blev det meldt ud, at Copenhagen Marathon er aflyst, mens Royal Run er udsat til september.

I Viborg er Søndersøløbet, der brandes som hele Viborgs løbefest, programsat til tirsdag den 26. maj. Her skal op mod 5000 deltagere gennemføre turen rundt om søen.

Og indtil videre holder arrangøren, Viborg Idrætsråd, fast i, at Søndersøløbet 2020 finder sted som planlagt.

- Lige nu arbejder vi videre ud fra den tro, at Søndersøløbet bliver afviklet den 26. maj. Der er stadig to måneder til, så der kan nå at ske meget, men vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anvisninger, siger sportschef i Viborg Idrætsråd Morten Erfurth.

Annonce

Lige nu arbejder vi videre ud fra den tro, at Søndersøløbet bliver afviklet den 26. maj.

Morten Erfurth, sportschef i Viborg Idrætsråd

Forberedelser fortsætter

Det er projektleder Maiken Nyberg Nielsen, som har ansvaret for, at Søndersøløbet bliver gennemført på bedste vis.

Søndersøløbet er inddelt i syv forskellige løb, og begivenheden strækker sig fra morgen til aften, og det kræver selvsagt en del forberedelse at få det til at spille.

- Og de forberedelser kører ufortrødent videre, så vi er klar, hvis det viser sig, at vi kan afvikle Søndersøløbet. Vi har endnu ikke besluttet, om løbet bliver til noget eller ej, og det er da lidt underligt, at jeg er i gang med nogle forberedelser, som jeg ikke ved, om jeg kommer til at bruge, siger Maiken Nyberg Nielsen.

Men under alle omstændigheder får hun noget ud af arbejdet med henblik på fremtiden.

- Det er første år, at jeg sidder med ansvaret for afviklingen af Søndersøløbet, og alle forberedelserne giver mig noget erfaring i at få tingene til at ske. Vi er i en situation, som vi ikke kan gøre noget ved, men afviklingen af Søndersøløbet er en lille ting sammenlignet med det, som andre står i - her tænker jeg også på de lokale virksomheder, der er presset økonomisk, siger Maiken Nyberg Nielsen.

Må tænke ud af boksen

I øjeblikket følger Maiken Nyberg Nielsen corona-situationen nøje, og hun arbejder tæt sammen med breddeidrætskonsulent Pia Arendt, som var projektleder på Søndersøløbet sidste år.

- For eksempel kan vi jo ikke afvikle skolernes løb, hvis skolerne til den tid fortsat er lukkede, og tidsmæssigt er der en grænse for, hvor længe vi kan trække beslutningen. Der skal blandt andet leveres nogle startnumre og t-shirts, og i den forbindelse afventer jeg stadig nogle svar.

- Vi må prøve at tænke lidt ud af boksen, når vi skal finde ud af, hvad vi gør, men det hele afhænger som sagt af situationen i samfundet, når vi kommer tættere på løbsdatoen, siger Maiken Nyberg Nielsen, som også har inde i overvejelserne, om Søndersøløbet kan afvikles på en anden måde end normalt.

Søndersøløbet giver mange en rigtig god løbeoplevelse. Tiden vil vise, om begivenheden også bliver til noget i år. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce