Annonce
Viborg

Flertal vil sende byens nye svømmehal til Houlkær: En skam, mener Venstre

Der er afsat plads til den nye svømmehal ved Houlkærhallen på den fodboldbane, der ses i toppen af billedet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Et flertal i kultur- og fritidsudvalget har på et møde mandag peget på Houlkær som hjemsted for Viborgs nye svømmehal. Socialdemokraterne og Konservative stemte for Houlkær, mens Venstre vil placere svømmehallen ved idrætshøjskolen.
Annonce

Viborg: Viborgs nye svømmehal skal placeres i Houlkær - nærmere bestemt ved Houlkærhallen.

Sådan lyder indstillingen til byrådet fra et flertal i kultur- og fritidsudvalget, der drøftede placeringen af Viborgs kommende nye svømmehal på et møde mandag eftermiddag. Socialdemokraterne Mads Panny og Birgith Langballe stemte sammen med Jakob Ekberg (K) for placeringen i Houlkær, mens Venstre-medlemmerne af udvalget, Michael Nøhr og Niels-Jørgen Ottesen, vil placere svømmehallen ved Viborg Idrætshøjskole.

- Det vil give et løft til hele Houlkær-området på samme måde, som det er et løft for Overlund, at der skal bygges ny skole og ny hal. Der bliver nærmest tale om en sportsby ved Houlkærhallen, og jeg er sikker på, at det her også vil have en positiv effekt på foreningslivet som sådan i Houlkær, samtidigt med at det er et rigtigt godt tilbud til de kommende 3500 tilflyttere i det nye Taphede-boligområde. Halvdelen af de børn, der skal bo i det område, skal gå i skole i Houlkær, og så er det vigtigt, at der også er gode idrætstilbud, der trækker, siger udvalgsformand Mads Panny (S).

Han tilføjer, at han gerne havde set, at der var politisk enighed omkring placeringen.

- Men når det ikke kunne lade sig gøre, er jeg glad for, at vi trods alt alle ønsker, at der nu skal bygges en 50 meter svømmehal, så flere børn og voksne kan komme ud at svømme. Overordnet set er det også et løft for hele Viborg, fordi vi i forhold til andre byer i samme størrelse har færre børn, der svømmer, og for at lave om på det skal der jo være de rigtige faciliteter, siger Mads Panny.

Annonce

Følger svømmeklubben

For de to Venstre-medlemmer af kultur- og fritidsudvalget var det vigtigt, at man fulgte Viborg Svømmeklubs anbefalinger. Klubben har netop peget på Viborg Idrætshøjskole, fordi der i forvejen er svømmefaciliteter, som man så kunne supplere og dermed få flere muligheder og mere vand, påpeger udvalgets næstformand Michael Nøhr (V).

- Placeringen ved idrætshøjskolen ville give mulighed for svømmeklubben for at afholde stævner, DM og EM, og det ville betyde, at Viborg fik et svømmemekka, som kun findes et andet sted i landet. Så det er da en skam, at indstillingen bliver, at det er Houlkær, der anbefales. Og jeg synes, det er forkert, at man ikke lytter til den anbefaling, som brugerne i form af svømmeklubben er kommet med og overtrumfer den, for at gøre projektet til et løft af en bydel.

- Men sagen skal jo i byrådet, og vi har jo set i andre store sager om blandt biogasanlæg og vindmøller, at stemningen kan skifte, hvis folk kaster sig ind i det og giver deres mening til kende. Og det er da også en mulighed her, at svømmeklubbens medlemmer kommer på banen med deres holdning, siger Michael Nøhr.

Jakob Ekberg (K) påpeger, at Konservative er for projektet og placeringen, men maner også til besindig opmærksomhed i forhold til de kommende budgetforhandlinger.

- Der har været mange prisudspil og mange bilag på bordet i denne sag, og vi vil følge vågent med i finansieringen. Det er jo ikke sådan, at der skal være budgetoverskridelser og mangle penge til vigtige formål rundt omkring i kommunen, fordi der skal bygges ny svømmehal. Men for os at se er Houlkær den rigtige placering, og det vil give et løft og en synergieffekt til hele bydelen, foreningslivet og det nye Taphede-kvarter, siger Jakob Ekberg.

Annonce

Hal til 65 millioner

Projektet indeholder en ny svømmehal med en 50 meter bane og otte baner i bredden.

Der er budgetteret med en samlet udgift på omkring 65 millioner kroner. Kommunen har allerede afsat 52 millioner kroner i budgettet. Desuden skal Houlkærhallen stille med fem millioner kroner, mens Viborg Svømmeklub skal rejse otte millioner kroner i medfinansiering.

Det er en forudsætning i indstillingen til byrådet, at medfinansieringen fra de to parter er på plads, og at kommunen ikke stiller en kommunal lånegaranti til hallen eller svømmeklubben for den respektive egenfinansiering.

Når sagen har været omkring byrådet, venter projekteringen, der ventes afsluttet midt på året i 2021. Derefter kommer byggeriet, som ventes at tage et sted mellem et og to år, hedder det i dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Viborg FF For abonnenter

Arbejdsglæden er den vigtigste - forsvarsprofil ønskede kort forlængelse med Viborg FF

Annonce