Annonce
Rundt om Viborg

Flest oplands-byggegrunde solgt i Tjele

Rødding er den oplandsby, hvor Viborg Kommune har solgt flest byggegrunde i 2017. Rødding Sø er formentlig med til at trække tilflyttere til byen. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Viborg Kommune har i 2017 solgt 16 parcelhusgrunde i de tidligere oplandskommuner. Heraf tegner Tjele-området sig for halvdelen.

Viborgegnen: Det område, der tidligere udgjorde Tjele Kommune, var i 2017 det mest populære, når der blev købt parcelhusgrunde i Viborg Kommunes opland.

Kommunen har i alt solgt 82 parcelhusgrunde i 2017, og heraf blev langt de fleste solgt i Viborg by. I de fem tidligere oplandskommuner, Fjends, Karup, Bjerringbro, Møldrup og Tjele, blev der i alt solgt 16 byggegrunde, og heraf tegner Tjele sig for otte byggegrunde - altså halvdelen af oplands-grundene.

De otte solgte grunde i Tjele fordeler sig med fem i Søparken i Rødding, to på Stenager i Ørum og en i Fælledparken i Vejrumbro.

I den tidligere Møldrup Kommune blev der solgt fire parcelhusgrunde, fordelt med en på Rishøjen i Bjerregrav, en på Rugvænget i Møldrup, en Bag Højen i Møldrup og en på Diget i Klejtrup.

I kommunens næststørste by, Bjerringbro, blev der kun solgt to grunde, begge på Hindbærkrattet. I Fjends blev der solgt en grund - på Udsigten i Stoholm - og i Karup ligeledes en grund - på Egevej.

Oversigten over solgte grunde er opgjort i slutningen af november, men Viborg Kommune regner med, at tallene er dækkende for hele 2017. Hvis der sælges byggegrunde i den resterende del af året, vil det som hovedregel være med overtagelse i det kommende år, og de bliver derfor først regnet med i salget for 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce