Annonce
Bjerringbro

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Allerede i år sprang de første hf-studenter ud på Bjerringbro Gymnasium. De var dog i virkeligheden en del af en udlægningsaftale fra Viborg Gymnasium. De nye hf-elever, der optages til studiestart i 2022, bliver de første hf-elever på gymnasiet, der får et eksamensbevis med et stempel fra Bjerringbro Gymnasium.  Foto: Christine Krüger Hansaen
En gave fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Bjerringbro Gymnasium, der nu får fast udbud af hf.

Bjerringbro: Et længe ventet ønske er gået i opfyldelse for Bjerringbro Gymnasium. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har behandlet ansøgning fra det lokale gymnasium og har godkendt uddannelsesinstitutionens ansøgningen om udbud af to-årig hf i Bjerringbro fra skoleåret 2022/23.

Bjerringbro Gymnasium har allerede haft hf som tilbud i snart tre år som et forsøg via en udlægningsaftale med Viborg Gymnasium, men efter at ansøgningen, med en indstilling fra regionsrådet samt udtalelser fra diverse interessenter - inklusiv Grundfos, er behandlet af børne- og undervisningsministeren har ministeriet har fulgt regionsrådets indstilling og godkendt ansøgning om et fast udbud af hf på Bjerringbro Gymnasium.

Det vil sige, at når næste årgang søger ungdomsuddannelse – hvilket er snart - kan de direkte fra 9. eller 10. klasse søge to-årig hf på Bjerringbro Gymnasium.

Annonce

Både afgående rektor Dorte Gade og gymnasiet bestyrelse er naturligvis meget tilfredse med beslutningen.

- Dette ja er en anerkendelse af værdien af at have uddannelse lokalt forankret. Det viser en fælles politisk forståelse af, hvad det betyder for en by at have et bredere udbud af ungdomsuddannelse, siger Dorte Gade, der stopper som rektor på gymnasiet ved udgangen af november.

Denne beslutning må derfor ses som en fantastisk afskedsgave for Dorte Gade, der i de knap otte år hun har været ansat på gymnasiet som rektor, har arbejde målrettet og hårdt for at få hf til Bjerringbro Gymnasium.

Stor indsats

Bestyrelsen sætter også stor pris på den indsats, der er gjort i  arbejdet med at få et fast udbud af hf til Bjerringbro Gymnasium og skriver i en pressemeddelelse:

- Også tak til vores engagerede uddannelsesleder Klaus Daugaard, der sammen med dygtige lærere har udviklet og etableret hf i en forsøgsperiode via en kærkommen udlægningsaftale med Viborg Gymnasium. Viborg Gymnasium har indtil nu haft det fulde, faglige ansvar, og vi har nydt godt af sparring og vejvisning. Tak for indsigt, engagement og støtte, som virkelig batter. Bjerringbro Gymnasium lever af den lokale forankring og det lokale sammenhold. Byens erhvervsliv, Bjerringbro Byforum, lærere og ledere fra de nære grundskoler i tre kommuner samt lokale politikere har gjort gymnasiet til en del af en større helhed.

Den to-årige hf er en almengymnasial uddannelse, som åbner op for flere hundrede videregående uddannelser – korte og mellemlange, professionsrettede uddannelser.

Dette ja er en anerkendelse af værdien af at have uddannelse lokalt forankret. Det viser en fælles politisk forståelse af, hvad det betyder for en by at have et bredere udbud af ungdomsuddannelse

Dorte Gade, rektor på Bjerringbro Gymnasium

- Det er en uddannelse, som samfundet har utrolig meget brug for, og som de unge i området værdsætter. En ungdomsuddannelse der indeholder projekt- og praktikperioder, og hvor eleverne hos os har samme gennemsnitsalder som i vores stx klasser. Stx og hf på Bjerringbro Gymnasium spiller godt sammen. Det er de samme lærere, valgfag og fællesarrangementer. En fælles skole med to ungdomsuddannelser og herunder 11 Stx retninger i typisk tre klasser og mindst to hf-fagpakker i én hf-klasse pr. årgang, siger en glad Dorte Gade.

Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Bjerringbro For abonnenter

Efter et års ventetid: Omkring 150 mennesker i kø til ny Aldi-butik

Bjerringbro

Løver står klar med indkøbsvognene

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Annonce