Annonce
Viborg

Flot vækst i lokalt firma: Fra én til 16 ansatte på ét år

Rene Carstens er på vej ud med olie til Morcons maskiner. Foto: Helle Lenschow.
Entreprenørfirmaet Morcon i Viborg oplever en markant vækst takket være et samarbejde med investorer.

Viborg: Hvis du virkelig vil noget med din virksomhed, så er det en fordel fra start at indgå samarbejder med relevante investorer. Både økonomisk men også omkring rådgivning.

Det må være lærdommen, når man besøger entreprenørfirmaet Morcon ApS på Jegindøvej i Viborg. Den lokale virksomhed startede nemlig præcis på den måde med én ansat for et år siden. Nu tæller virksomheden 16 ansatte.

- Og vi kunne let bruge omkring 10 mere, siger direktør René Carstens.

Han mener det, når han siger, at Morcon gerne ansætter flere hænder. Men det skal være de rette folk med uddannelsen i orden samt evnen til at arbejde selvstændigt ude i marken.

Direktøren følger nemlig ikke med ud på opgaverne selv, men holder styring med sine rørlæggere, anlægsstruktører og betonfolk fra kontoret i Viborg, hvorfra de ansatte kører ud mandage - og kommer retur torsdage. Opgaverne fordeler sig over hele Danmark, men med hovedvægt på Jylland.

Morcon er et entreprenørfirma med speciale i etablering af fundamenter med alle tilhørende jord-, beton- og kloakarbejder. Firmaets ydelser omfatter kloakering, jord- og betonarbejde samt anlægsarbejde både for erhverv og private, særligt ved nybyggeri og etablering af nye installationer.

Firmaet samarbejde blandt andre med Skanlux Byggefirma A/S, Gamborg Byg ApS og FBA Huse A/S. Morcon råder over en maskinpark, der består af gravemaskiner - fra 2,7 til 28 tons - rendegravere, minigeder, og en jorddumper på 22 tons, og den dyreste maskine koster omkring 1,8 millioner kroner.

- Var jeg bare startet selv, havde jeg ikke haft de muligheder for at vækste, som jeg har nu, siger René Carstens.

Annonce
Var jeg bare startet selv, havde jeg ikke haft de muligheder for at vækste, som jeg har nu.

René Carstens, indehaver af Morcon

Et godt valg

Maskiner har altid haft en stor plads i René Carstens liv. Han voksede op i et landbrug, hvor han lærte at køre de fleste maskiner. Siden tog han maskinføreruddannelsen.

Senere blev han uddannet som autoriseret kloakmester. Han har løbende tillært sig en række andre opgaver, som gør, at han i dag kan sidde som direktør og lede sit firma fra et kontor i Viborg.

Ved sin side har han hustruen Mette, der står for det administrative, og hvis du undrer dig over navnet Morcon, skal forklaringen findes her:

- Både M for Mette, R for Rene og C for Carstens samt ordet concrete (beton, red.) indgår. Det var vigtigt for os ikke at kalde det et personnavn eller et stednavn, da planen fra starten var at vækste og dække et stort område geografisk, siger René Carstens, der har godt 20 års erfaring i faget.

Han kom fra en god stilling hos Viborg-firmaet Thomas Nørgård, men tanken om at starte sit eget - og gerne sammen med hustruen - havde eksisteret i en årrække. Allerede i 2010 begyndte kunder nemlig at opfordre ham til at starte sin egen virksomhed.

- Jeg elskede især at arbejde med fundamenter, men jeg er 45 år, og jeg bliver ikke yngre. Vi snakkede om det og kom frem til, at det er en fordel at sidde her på kontoret og styre arbejdet, i stedet for at ligge på knæ og støbe beton udenfor i al slags vejr. Det var et stort spring, men jeg er virkelig glad for, at jeg tog springet. Det har også gjort mange ting lettere for Mette og mig i det daglige, at vi arbejder sammen, siger René Carstens.

Mette Carstens er enig:

- Det er en fordel, for vi har et indblik i hinandens arbejdsdag, og selvom vi tit snakker arbejde derhjemme, så øver vi os også i at lade være. Vi synes, at det lykkes, griner hun.

Hvis du vil møde folkene bag Morcon, så er der åbent hus den 21. juni på Jegindøvej. Her er alle velkommen.

- Vi fejrede ikke, at vi startede, men nu et år senere, vil vi gerne fejre, at vi er kommet så godt i gang, siger René Carstens.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce