Annonce
Rundt om Viborg

"Flueben" ved byfornyelse i Frederiks

Mange frederiksborgere mener, at hovedgaden i deres by godt kunne trænge til et løft, og det er der udsigt nu, hvor Viborg Kommune har afsat 4,5 millioner kroner til en såkaldt områdefornyelse. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Frederiks: Som ventet sagde det samlede Viborg Byråd ja til indstillingen fra landdistriktsudvalget om, at den såkaldte områdefornyelse i Frederiks sættes i gang fra næste år.

Projektet skulle ifølge en tidligere beslutning egentlig have været sat i værk i 2018. Men bortfaldet af et statstilskud kombineret med, at områdefornyelser i kommunens oplandsbyer i det nye byråd er flyttet fra teknisk udvalg til det nyoprettede landdistriktsudvalg betød en længere udsættelse.

At staten ikke længere giver et tilskud betyder også, at det samlede beløb til fornyelse af Frederiks by bliver mindre end til nogle af de foregående og lignende projekter i eksempelvis Karup, Stoholm, Møldrup og Rødkærsbro.

I alt har Viborg Kommune sat 4,5 millioner kroner af til at renovere byrummet i Frederiks. I 2019 er der sat en halv million kroner af til at få lavet et program og til at komme i gang.

Først i 2020 forventes det egentlige anlægsarbejde - formentlig med blandt andet en forskønnelse af den centrale del af hovedgaden - at begynde for alvor. Projektet er sat til at vare til 2022.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce