Annonce
Rundt om Viborg

Flugten over Muren i luftballon

Muren mellem Øst- og Vestberlin var skarpt bevogtet af DDR-soldater, men alligevel lykkedes det en del østtyske borgere at flygte. Blandt dem nogle, der fløj over Muren i en luftballon. Det handler en ny tysk film om. Arkivfoto: Scanpix
Annonce

Karup: Karup Bio viser fra torsdag til og med søndag det tyske drama "Flugten fra Østtyskland", der bygger på en virkelig historie fra dengang, hvor Øst- og Vesttyskland var adskilt af mur, pigtråd og bevæbnede vagter på østsiden.

Året er 1979, hvor de østtyske familier Strelzyk og Wetzel i al hemmelighed og i lang tid arbejder på at konstruere deres egen luftballon, som skal gøre det muligt for dem at flygte fra DDR til friheden i vest.

Det er en særdeles vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten, bringer de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi har informanter placeret alle steder.

Og Stasi kommer da også på sporet af gruppen og dens plan. Derefter bliver det en kamp mod uret for at få ballonen gjort færdig og flugten gennemført, før gruppen bliver arresteret og sandsynligvis fængslet.

Filmen betegnes i en omtale som et "endeløst spændende". Den er blevet en stor succes i det nu forlængst forenede Tyskland, om end grundhistorien er velkendt - og var det allerede i 1979, da den sensationelle og meget specielle flugt over Muren lykkedes.

Historien blev da også allerede i 1982 fortalt i en amerikansk spillefilm. Den gang fik den på dansk titlen: "Vi skal over i nat".

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce