Annonce
Rundt om Viborg

Fly-kunst er klar til udstilling

Japaneren Takashi Nakamuras rødmalede træinstallation kan ses i Fly. Foto: Steen Rasmussen

Efter en uge med tre arbejdende kunstnere i Fly blev der i weekenden holdt fernisering, og værkerne vil nu blive udstillet i Viborg Kunsthal.

Fly: Kulturugen i Fly kulminerede lørdag med fernisering over de kunstværker, som tre kunstnere lavede i samarbejde med lokale Fly-borgere i løbet af sidste uges kulturuge og byfest i Fly.

Nu vil en række malerier blive udstillet i Viborg Kunsthal, hvor de kan ses fra mandag den 26. juni og frem til den 9. juli. Her vil man også kunne se en dokumentationsudstilling om hele processen.

To af kunstværkerne skal man dog til Fly for at se. Den ene er nemlig en betonskulptur, der vejer to et halvt ton, mens det andet er en installation af rødmalede brædder og trækuber, der fylder det samme som et mindre parcelhus.

Det fortæller Rasmus Mørup Johansen, der er musiker og lokal tovholder for kulturuge-projektet. Han er ovenud tilfreds med oplevelsen af at have de udøvende kunstnere på besøg i byen, og for den lokale deltagelse undervejs, hvor der også blev holdt byfest, og hvor der dagligt var indbudt til fællesspisning i teltet på idrætspladsen.

- Når der kommer 100 til 150 mennesker til fællesspisning hver aften, så kan man ikke andet end at være tilfreds. Og vi har fået masser af ros og positive kommentarer, og folk har leget med og deltaget og set til, når kunstnere har arbejdet, så det har været fantastisk. Og det har været super at have de kunstnere i byen hele ugen, og jeg tror, det har været lidt af en øjenåbner for mange, at kunstnere altså godt kan arbejde hårdt fra klokken fire om morgenen til sent på aftenen. Og på den måde har det været spændende at følge processen og nyt for mange at være tæt på den skabende proces, siger Rasmus Mørup Johansen.

Og det samme gælder for danskere Esben Klemanns betonskulptur.

Fly blev inviteret

Kulturugen i Fly og besøget af de tre kunstnere er en del af markeringen af Aarhus som europæisk kulturhovedstad. Det er Viborg Kunsthal med billedkunstner Steen Rasmussen i spidsen og Europæisk Kulturhovedstad 2017, der har inviteret Fly med i projektet "Kunsthallen og landsbyerne". Meningen med projektet er at hive kunsten ud af de vante rammer og ud, hvor folk bor.

De tre kunstnere var valgt af Viborg Kunsthal. På besøg i Fly var maleren Manuela Fersen fra Tyskland, der har malet en række malerier med sangtekster med ordet Fly og træstrukturer som baggrund som gennemgående tema. Japaneren Takashi Nakamura har lavet en installation af rødmalede træplanker og aflange trækuber, og danskeren Esben Klemann lavede en betonskulptur, der blev støbt færdig på den lokale virksomhed Lehema Marmorkunst & Betonvarer.

Kunstværkerne er inspireret af lokale, da der på forhånd var lavet et slags dna-aftryk af landsbyen, som kunstnerne tog udgangspunkt i.

Der er Manuela Fersens billeder, der fra den kommende uge kan ses i Viborg Kunsthal sammen med dokumentationsudstillingen, og når udstillingen er overstået, kommer malerierne også hjem til Fly, hvor de kommer op at hænge i Fly Forsamlingshus.

Yderligere otte landsbyer i Region Midt vil i årets løb få besøg af skabende kunstnere.

Manuela Fersens billeder kommer med på udstillingen i Vibrog Kunsthal sammen med dokumenationsudstillingen om proccessen under kulturugen i Fly. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce