Annonce
Rundt om Viborg

Fly-musical om Jeppe Aakjær rammer også Snapstinget

Sangene til den kommende musical om Jeppe Aakjærs opvækst og skolegang i landsbyen Fly er lavet, fortæller musikeren Rasmus Mørup Johansen fra Fly. Arkivfoto: Jane Gisselmann

Den kommende musical om forfatteren Jeppe Aakjær og hans barndom i landsbyen i Fly i Fjends kan også opleves under Snapsting i Viborg i juni.

Fly: Den kommende musical om forfatteren Jeppe Aakjærs barndom og opvækst i landsbyen Fly i Fjends kommer også til Viborg. Den vil nemlig kunne opleves fire-fem gange under Snapsting i Viborg i slutningen af juni.

Premieren bliver der dog som først planlagt under byfesten i Fly, hvor Jeppe Aakjær altså voksede op og gik i skole. Der er planlagt forestillinger fredag den 14. og to gange i løbet af lørdag den 15. juni på den gamle skole i Fly - også kendt som Flyfabrikken og hjemsted for musikeren Rasmus Mørup Johansen- alias Telestjernen - som er idémanden bag den kommende forestilling.

Forestillingen "Ole fra Åkjær" er som nævnt en musical, der er inspireret af forfatteren Jeppe Aakjærs barndom og skolegang i Fly, men også med fokus på kamp for retfærdighed og udlængsel mod det, der ligger bag den nærmeste horisont. Således er der i historien fokus på Ole - hovedpersonen, der er inspireret af Jeppe Aakjærs sang om Ole, der sad på en knold og sang og drømte sig væk. Han går i skole, og kammerater og læreren forstår ham ikke. Men en dag kommer den nye lærer Jakobsen ind af døren, og han ser Oles gemte poesi og skarpe holdninger, og det møde sætter gang i Ole - det vil sige Jeppe Aakjær - og hans rejse mod at blive en landskendt forfatter og meningsdanner.

- Det går fremad. Sangene er skrevet, historien er der, og nu venter så casting til rollerne, sceneopsætning og så skal der jo øves. Vi begynder på Scenekunsten i Viborg i marts, så det går som det skal, siger Rasmus Mørup Johansen.

Sangene er skrevet, historien er der, og nu venter så casting til rollerne, sceneopsætning og så skal der jo øves.

Rasmus Mørup Johansen, Fly.
Blandt de 50 medvirkende på og bag scenen til musicalen er også det lokale Cirkus Højdeskræk. Forestillingen opføres i første omgang til sommerens byfest i Fly men også under Snapstinget i Viborg. Arkivfoto: Kim Haugaard

Mange aktører

50 er involveret i forestillingen på og bag scenen, fortæller Rasmus Mørup Johansen.

På Flyfabrikkens hjemmeside fremgår det, at Kulturskolen i Viborg, Anders Wadsholt, Gunnar Geertsen, der skrev Bølle-Bop, børnebogsforfatter Tina Sakura, bandet Who Killed Bambi, Rasmus Sejersen, Erlend Sandøy, Amalie og Kirstine Bovbjerg, Signe Hvid, Lovnsbjergvang, Det Lokale Ståhej-hold, Cirkus Højdeskræk i Fly og selvfølgelig Rasmus Mørup Johansen fra Flyfabrikken samarbejder om forestillingen.

I slutningen af maj sidste år fik projektet foreløbigt 25.000 kroner i støtte fra kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune til at få sparket musicalen i gang, og der kom lovning om yderligere 75.000 kommunale kulturstøttekroner i år, når projektet har taget mere form og resten af finansieringen på i alt 582.500 kroner er på plads.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Mads Panny (S), kaldte dengang projektet for "et sjældent godt projekt på et højt kunstnerisk niveau".

Billetsalget til forestillingerne i Fly er i øvrigt begyndt og kan findes via Flyfabrikkens hjemmeside.

Annonce
Viborg For abonnenter

Trafik og fortid ligner de største forhindringer ved enormt midtby-byggeri

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Viborg

Kæmpe-investering prioriteres højt i byrådet

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Annonce