Annonce
Viborg

Flygtningehjælpens nye tovholder glæder sig over viborgensisk velvillighed

26-årige Thuvarakai Kandasamy er ny koordinator for landsindsamlingen hos Dansk Flygtningehjælp i Viborg. Foto: Andreas Søndergaard
Thuvarakai Kandasamy, 26, er ny koordinator, når Viborg den 3. november sammen med resten af landet samler penge ind til Dansk Flygtningehjælps indsatser rundt om i verden.
Annonce

Viborg/Skals: Efter 22 år i spidsen for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling i Viborg har Mona Christensen trukket stikket. Afløseren er den netop hjemvendte Thuvarakai Kandasamy.

Den 26-årige Thuvarakai Kandasamy har i en årrække boet i København, hvor hun har studeret. Med en kandidatgrad i global udvikling og en master i menneskerettigheder i rygsækken rejste hun omkring nytår retur til fastlandet. Først flyttede hun hjem til Skals for siden at rykke til Viborg, hvor hun nu bor.

Det var i den forbindelse, hun fandt ud af, at den viborgensiske version af flygtningehjælpens indsamling den 3. november manglede en ny koordinator.

- Jeg synes, at Dansk Flygtningehjælp gør et godt arbejde, og det vil jeg gerne bidrage til. Derfor søgte jeg stillingen, men troede faktisk ikke, at jeg ville få den. Selvom det er et frivilligt arbejde, så regnede jeg, at de gerne ville have nogen med mere erfaring, siger Thuvarakai Kandasamy, der blev positivt overrasket, da hun blev ansat.

Hun har selvfølgelig gjort sig sine tanker. Er det her noget, hun kan finde ud af, og er opgaven for stor?

- Men samtidig er det bare en ny udfordring, som har været spændende at kaste sig ud i, siger hun.

Annonce

En anden måde at hjælpe

Thuvarakai Kandasamy er i den forbindelse glad for, at hun har et par rutinerede ræve at læne sig op ad: Christian Steen Jørgensen, undervisningsleder i VUC, Viborg-Skive, og Erik Bach Andersen, pensionist og tidligere kulturkonsulent i Region Midtjylland.

- Jeg havde et håb om, at jeg - hvis jeg fik stillingen - ikke ville komme til at stå helt alene, og det gør jeg heldigvis heller ikke. Jeg arbejder sammen med nogle meget kompetente folk, siger Thuvarakai Kandasamy.

Den første søndag i november skal det store slag slås, når indsamlere skal dirigeres ud på ruterne, dørklokkerne skal stemmes og pengene tælles.

Thuvarakai Kandasamy har selv tidligere været på gaden med raslebøssen i hånden. Hun kender følelsen af et "nej", men hun kender også følelsen af at komme tilbage i varmen med masser af både menneskeligt og monetært overskud.

- Det her er så en anden måde for mig at hjælpe på, samtidig med at jeg kan lære en helt masse om, hvordan man eksempelvis får folk til at hjælpe med at samle ind. Det her er jo virkelig et område, hvor der er brug for hjælp. Desværre tror jeg, at man hører så meget om flygtninge, at det bliver ufokuseret. Når det er noget, man snakker om hele tiden, så handler det ofte om alt muligt andet - mest om dem, som kommer til Danmark. Jeg tror, at det for mange ikke står helt klart, hvor meget brug for hjælp, der er i nærområderne. Det er der, vi hjælper til, siger den 26-årige.

Annonce

Kun mødt ja'er

Til dagligt arbejder Thuvarakai Kandasamy med udsatte familier hos Memox, multietnisk mentorordning og familiebehandling. Hendes egen familie er flygtninge fra Sri Lanka.

- Og derfor rammer det mig måske på en anden måde, når jeg ser flygtninge, end det gør hos andre. Jeg har jo hørt historier om, hvordan det er at måtte flygte, siger hun.

Indtil videre har koordinatorrollen handlet meget om at forberede indsamlingen den 3. november. Skaffe et sted at være, skaffe frivillige og skaffe donationer.

- Der har været nok at se til, og der har været mange deadlines, som skal overholdes. Vi mangler stadig indsamlere, men ellers har jeg hørt meget positivt om, at Viborg er en god by at samle ind i, siger Thuvarakai Kandasamy.

Den oplevelse kan hun indtil videre godt genkende:

- Indtil videre er jeg ikke nervøs. Folk er utroligt hjælpsomme, og vi har ikke fået et "nej". Vi har kun mødt positive folk, for eksempel på biblioteket, hvor vi spurgte, om vi måtte hænge plakater op. Der tilbød de selv at sende nogle plakater ud til de andre biblioteker, så vi slap for det. Det er meget motiverende og givende, for det er langt lettere at lave noget, som folk gerne gider være med i. Sådan nogle små ting gør bare en stor forskel, siger Thuvarakai Kandasamy, som efterhånden ser frem mod indsamlingen i november:.

- Det er en rar følelse at vide, at man har gjort noget godt for nogen, og når man er mange sammen om det, er det også bare hyggeligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce