Annonce
Rundt om Viborg

Flyselskab: Vi bliver forskelsbehandlet negativt

Lige som med Midtjyllands Lufthavn-København (billedet) mener DAT, at der for tiden er for få passagerer på en norsk indenrigsrute til, at det kan betale sig at flyve uden statsstøtte. Arkivfoto: Morten Dueholm
Efter det midlertidige stop på Karup-København indstiller DAT nu også sin norske indenrigsrute, idet man føler sig negativt forskelsbehandlet af den norske stat.
Annonce

Karup: Flyselskabet DAT, der har indstillet sin ruteflyvning fra Midtjyllands Lufthavn til København til foreløbig den 22. februar, stopper nu også med at flyve fast i Norge.

Ifølge det danske luftfartsmedie Check-in.dk indstiller DAT sin ruteflyvning mellem Gardermoen ved Oslo og Stord i det sydvestlige Norge.

DAT's administrerende direktør, Jesper Rungholm, begrunder det med, at den norske stat ikke her under coronakrisen vil understøtte ruten, som for tiden ikke kan løbe rundt i sig selv.

Jesper Rungholm mener, at hans danske flyselskab er udsat for negativ forskelsbehandling af de norske myndigheder. Han henviser til, at en sammenlignelig indenrigsrute, der betjenes af et norske flyselskab, kan få del i en hjælpepakke og dermed flyve videre uden underskud.

- Det er selvfølgelig urimeligt og i øvrigt også ulovligt. I Norge er man helt iskold. Vi ved, at landet gennem mange år har forskelsbehandlet, og selv om det faktisk er forpligtet til at følge EU-reglerne, er man stort set ligeglad, siger DAT-direktøren til Check-in.dk.


I Norge er man helt iskold

Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT


DAT har meddelt, at ruten fra Gardermoen til Stord bliver indstillet fra den 23. januar.

Annonce

For få Karup-passagerer

Jesper Rungholm mener, at man i Danmark agerer helt omvendt Norge og måske er en tand for forsigtig, fordi man altid spørger EU om lov først. Han peger blandt andet på, at DAT i efteråret måtte indstille Karup-København-ruten, fordi EU ikke ville godkende en dansk hjælpepakke til ruten.

Der er for tiden meget stille i Midtjyllands Lufthavn, hvorfra DAT har indstillet sin rute til København indtil den 22. februar. Arkivfoto: Morten Dueholm

Senere kom der så en anden hjælpepakke, men den udløb her ved årsskiftet, og ifølge DAT er der for tiden ikke passagerer nok på ruten til at holde den i gang.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce