Annonce
Rundt om Viborg

Flytning af senge sendt til hjørne endnu engang

Om den akutte behandling af apopleksi og den efterfølgende rehabilitering skal samles her på Aarhus Universtitetshospital, er endnu et åbent spørgsmål. Foto: Jens Thaysen
Forslaget om at flytte genoptræningssenge for apopleksipatienter fra Randers og Horsens til Aarhus fandt heller ikke gehør, da det anden gang blev behandlet i Region Midtjyllands hospitalsudvalg.

Regionen: Ganske som forventet var der heller ikke flertal for at flytte genoptræningssenge til apopleksipatienter fra Horsens og Randers til Aarhus Universitetshospital, da Region Midtjyllands hospitalsudvalg i denne uge for anden gang havde spørgsmålet på dagsordenen.

Som tidligere omtalt indgår planen om at samle genoptræningssengene for patienter, der har været ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, i Aarhus, i en større omlægning af hele neurologi-området. Og de fleste kan godt se det fornuftige i at samle både behandling og rehabilitering på ét sted.

Men dels har der fra flere sider såvel blandt politikere som sundhedspersonale været udtrykt bekymring for nærhedsprincippet. At den flytning af sengene vil gå ud over patienternes mulighed for jævnlig kontakt til deres pårørende. Det er imidlertid først og fremmest penge, som nu for anden gang har fået hospitalsudvalget til at sende sagen tilbage til administrationen og bedt denne gøre nærmere rede for økonomien i planen.

Af forslaget, som altså endnu engang er afvist, fremgår nemlig, at en flytning af de i alt ti senge, fire fra Horsens og seks fra Randers, vil udløse krav om ekstra millionbesparelser på ikke bare de to regionshosptitaler, men også i Aarhus, som modtager sengene.

Samlet sundhedsplan

Besparelserne udløses ved, at regionen vurderer en genoptræningsseng til årligt at koste en million kroner, hvorfor det efter forslaget er planen at trække henholdsvis fire og seks millioner ud af budgetterne i Horsens og Randers, hvis de afgiver sengene til Aarhus. Men de to sygehuse har faktisk kun brugt henholdsvis 750.000 kroner og 700.000 kroner per seng eller i alt tre millioner og 4,2 millioner kroner. Med andre ord vil man i Horsens skulle finde en million kroner og i Randers 1,8 millioner kroner andre steder.

- Vi var enige om, at beslutningsgrundlaget ikke var i orden, hvorfor vi sendte sagen tilbage. Og formentlig vil det næste gang blive forretningsudvalget, som tager stilling i sagen, siger formanden for hospitalsudvalget Henrik Gottlieb Hansen (S).

Han mener personligt, at beslutningen om, hvor genoptræningspladserne skal placeres, bør udsættes til efter nytår hvor den kan indgå i en ny samlet sundhedsplan for regionen, en plan der skal være på plads netop i løbet af foråret.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Familieliv og forretning i ét: Mathias og Natascha er sammen om det meste

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se videoen - Byens nye hotel slår dørene op: Peak 12 er officielt åbnet

Erhverv For abonnenter

Naboer til ny grisefarm efterlyser større perspektiv for svineproduktioner

Debat

Vi skal tage hånd om den lurende velfærdskrise

Viborg For abonnenter

Turistchefen: Et stort plus for Viborg og hele regionen

Alarm 112 For abonnenter

'Der er skiderikker på skovstien!': 70-årig kvinde fik teenage-røver til at stikke af - nu er skiderikken dømt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Rundt om Viborg

Vandløbsrestaurering: Bedre forhold for fisk og planter i stor å

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Bjerringbro For abonnenter

Stille sommer på Dyrebakken: Kejserænder bød Hans Bach velkommen hjem fra hospitalet

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Flintesmedens svalesang

Debat

Kære Viborg: Det flyder med affald i jeres gader!

Annonce