Annonce
Rundt om Viborg

Flyverpræst på orlov: Han skal til Mali med militæret

Carl-Gustav Christensen, der foruden at være sognepræst i Frederiks også er flyverpræst ved flyvevåbnet, skal snart udsendes på mission i Afrika. Arkivfoto: Johan Gadegaard


Annonce

Frederiks: Carl-Gustav Christensen, 48-årig sognepræst i Frederiks, har i nogle år også været flyverpræst tilknyttet Air Force Training Centre i Karup. Og derfor må menigheden i Frederiks snart undvære deres sædvanlige præst i nogle måneder. Han skal nemlig udsendes på en militær-mission og har i den forbindelse fået orlov.

Det fortæller han selv om på kirkesiderne i den lokale ugeavis.

Carl-Gustav Christensen skal sammen med en flok flyvevåben-soldater, der udgør hold 4, sendes til vestafrikanske Mali. Det er som led i et dansk bidrag til en fransk-ledet mission.

Missionen kaldes Operation Barkhane, der er etableret til terror-bekæmpelse i Sahel-regionen i den centrale og vestlige Afrika.

Det danske bidrag består af cirka 70 soldater samt to helikoptere.

Selve udsendelsen foregår i november og december. Men forinden skal både soldater og præst i corona-karantæne - og det samme efter hjemkomsten. Derfor holder Carl-Gustav Christensen sognepræst-orlov fra slutningen af af august til begyndelsen af januar 2021.

I mens han er udlånt til forsvaret og udsendt træder 42-årige Benjamin Kobborg, der bor på Aarhus-egnen, ind som vikar i Frederiks. Benjamin Kobborg er en rutineret præstevikar og har som sådan også virket for nylig i Karup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce