Annonce
Rund om Viborg

Flyvevåbnet: Civile fly gør luftrummet usikkert

De flyvende civilister fik blandt andet lejlighed til at se militær flyopvisning under besøget på Flyvestation Karup. Privatfoto
Flyvevåbnet i Karup mener, at civile fly i militært luftrum udgør en sikkerhedsrisiko. Forleden fik en stribe civile piloter mere at vide om hvorfor.

Karup: Flyvestation Karup havde for nylig besøg af en række civile piloter, hvoraf en stor del kom i egne fly.

I alt kom der 33 fly og flere end 100 deltog i arrangementet.

Det var Air Traffic Control (ATC) hos Helicopter Wing Karup, der havde indbudt til et arrangement inden for hegnet. Formålet var at informere om luftrummet omkring Flyvestationen og opfordre til dialog med ATC.

Chefen for Helicopter Wing, oberst Henrik Rieland Kanstrup (LAN), fortalte om baggrunden for arrangementet. Det handler blandt andet om, at ATC de seneste år har registreret flere og flere uheldige lufttrafikhændelser, som ifølge flyvevåbnet kan skyldes manglende indsigt i det militære luftrum.

Oversergent Troels Øland, der som flyveleder var tovholder på arrangementet, supplerer i en pressemeddelelse. Ifølge Troels Øland kan de uheldige hændelser - eksempelvis at et civilt fly uden at have indhentet tilladelse er inde i et militært luftrum eller kommer for tæt på et F16-jagerfly - i mange tilfælde kan undgås, hvis den civile pilot på forhånd kontakter ATC over radioen.

Oberst Henrik Kanstrup tog imod de civile flyvere i en hangar - og fortalte om, hvorfor flyvevåbnet mener, at den civile flyvning af og til udgør en risiko i luftrummet. Privatfoto

Opvisning i luften

Problemerne med at få koordineret den militære og civile flyvning fik sidste år repræsentanter for Helicopter Wing/ATC til at besøge en række små civile flyveklubber for at fortælle om flyvevåbnet, luftrummet og sikkerhed.

Invitationen til flyveklubberne om at besøge Flyvestation Karup var en slags opfølgning, hvor gæsterne fik lov at se noget af det militære materiel og lejlighed til at møde nogle af de ansatte på stationen.

Blandt andet kunne de civile piloter komme op i flyvestationens tårn med vejrtjenesten og se folk fra flyveskolen give opvisning i fly og helikoptere.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lystfiskere ser gerne flere havørne

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce