Annonce
Læserbrev

Fodbold-uro. Ynkelig opførsel af Viborg-fans

Der var tumult uden for Viborg Stadion efter kampen mellem Viborg FF og Fredericia. En Frederica-fan fortæller om sine oplevelser.

Læserbrev: Onsdag aften kørte mine børnebørn og en af deres kammerater (16 år) med mig til Viborg, vi skulle se fodboldkampen Viborg mod Fredericia.

En spændende kamp, der indeholdt alt, hvad man kan ønske sig af en god fodboldkamp. 2-2 blev resultatet, og det var vel ikke helt galt i forhold til kampens forløb.

Under kampen sad vi i afsnittet for Fredericia-tilskuere, hvor også fan-klubben Red Pride på imponerende vis markerede deres tilstedeværelse med trommer og sange. I modsatte ende af stadion sad Viborgs fans og bidrog tilsvarende med sang og trommer. Stemningen var, som den skal være til sådan en kamp.

Efter kampen hilste vi af med Fredericia-folkene og gik over til vores bil, der holdt parkeret på modsatte side af Stadion Alle, vel 300-400 meter fra stadion.

Børnebørnene og jeg var helt neutralt klædte, dog havde det ene barnebarn et FC Fredericia halstørklæde løst hængende om halsen.

Da vi næsten var nået over til vores bil, jeg var 5-6 meter bag ved, blev jeg pludselig ramt af mit barnebarn, ham med halstørklædet, idet han af en forbipasserende ung mand blev skubbet over i mig, og samtidig blev halstørklædet revet af og frataget barnebarnet, idet den unge mand vredt sagde, at han ikke ville se sådan et halstørklæde her.

Jeg gjorde ham opmærksom på, at jeg synes, det var utrolig fejt og meget ringe, at han gjorde, som han gjorde. Et øjeblik blev han nok lidt betænkelig ved, at jeg også hørte til de unge mennesker, men den modige unge mand fattede atter mod, da der pludselig stod yderligere 5-6 unge klar til at bistå ham, hvis der skulle blive brug for det.

De havde kun et i hovedet, at fremprovokere et slagsmål. Da det ikke lykkedes at fremprovokere et slagsmål og heller ikke lykkedes mig at tale yderligere fornuft med den unge mand, valgte vi at acceptere overgrebet (faktisk røveri) og søge ind i bilen.

Jeg er selv pensioneret politimand med 40 års erfaring fra praktisk tjeneste, herunder også konfrontation med den slags lømler, som vi mødte onsdag aften. Min erfaring med den slags er, at det er nogle ynkelige typer, der kun har meget lidt at byde ind med, og kun når de er i flok. Det fik vi bekræftet i Viborg.

Jeg synes, det en meget betænkelig udvikling, der foregår. Det er nok ikke kun i Viborg, men også på andre stadions, herunder måske også Fredericia. Jeg tager nok ikke børnebørnene med til udekampe lige med det samme, og slet ikke til Viborg, hvor vi jo så tilsyneladende heller ikke var velkomne.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce