Annonce
Bjerringbro

Folk delte opslag i vildskab: Bjerringbro-projekt fik over 800 stemmer på et døgn

Åpromenaden skulle gerne stå færdig i efteråret og muligvis vil der også være fundet penge til en sauna og en grejbank. Skitse: Labland Arkitects
Ideen om det blå liv ved Gudenåen, midt i Bjerringbro, var populær. Nu skal en jury ved Real Dania beslutte, om projektet skal have penge.

Bjerringbro: Med meget kort frist lagde Lars Christiansen, bychef i Bjerringbro, mandag en opfordring ud på facebook om, at borgerne skulle stemme ja til et projektforslag, der var sendt ind til Real Dania sammen med en ansøgning om en million kroner i støtte.

- Det var i sidste øjeblik, at vi fik lavet en ansøgning til Real Danias fond: Underværker, og for at blive udvalgt og videre bedømt af en jury, skulle projektet have 500 stemmer inden den 20. april klokken 12, fortæller Lars Christiansen, der trods tidspresset fik lavet en video, hvori han fortalte om projektet nede ved Gudenåen, og efterfølgende lagde det på facebook.


Annonce

Jeg tror aldrig jeg har lavet et opslag, der er blevet delt så meget. Folk har delt i vildskab

Lars Christiansen, bychef


- Jeg troede faktisk, at jeg skulle bruge tirsdag formiddag på at vride de sidste stemmer ud af folk og havde da også bestilt og betalt for ekstra facebook-markedsføring, men det viste sig ikke at være nødvendig, siger bychefen, der allerede mandag eftermiddag kunne glæde sig over, at der var mere end 500 stemmer.

Projektet og ansøgningen, der er så populær, har fået overskriften: Blåt liv ved Gudenåen og går ud på at gøre Gudenåen til en mere aktiv del af Bjerringbro og den nye Åpromenade ved hjælp af en stor sauna samt en grejbank, hvor byen kan opbevare sub-boards, kajakker og våddragter.

Kritisk nabo

- Jeg tror aldrig jeg har lavet et opslag, der er blevet delt så meget. Folk har delt i vildskab, siger Lars Christiansen, der tirsdag formiddag kunne glæde sig over, at der var mere end 800 stemmer.

Han var enormt overrasket og taknemmelig over, at så mange mennesker på så kort tid havde været inde at stemme, og han håber også, at det får en ekstra positiv indvirkning på ansøgningen hos Real Dania.

Bychef Lars Christiansen er overvældet over de mange stemmer, der susede ind på opslaget om 'Blåt liv til Gudenåen' mandag og tirsdag. Arkivfoto: Morten Stricker

- Nu håber jeg på, at projektet passer ind i hvad de synes er spændende, og så håber jeg også, at de skeler til, at der er så mange, der stemmer for projektet, især taget i betragtning hvor forholdsvis lille en by Bjerringbro er, siger han.

Foruden de mange stemmer, var der også rigtig mange, der valgte at smide en kommentar, og det var stort set kun positive tilkendegivelse.

Kun en enkelt person, der angav sig selv som 'nabo', var kritisk omkring projektet og mente ikke naboer til området, hvor Åpromenaden skal anlægges, var blevet hørt.

Hertil svarer Lars Christiansen dog, at de nærmeste naboer på Gudenåvej, der er de relevante naboer i denne sag,  har været involveret i processen og repræsenteret i følgegruppen.

- Jeg synes, der har været mange muligheder for at komme til orde de seneste par år, vi har arbejdet med projektet, og så vil jeg også lige sige, at det er jo ikke fordi man tager et stykke vild natur og gør til en festplads. Området er allerede udlagt til sportsplads, siger han.

Han krydser nu fingre for, at juryen nikker ja til ansøgningen, men ved endnu ikke, hvor når der kommer besked.

- Hvis vi får besked indenfor tre måneder, kan vi nå at få både sauna og grejbank med i tidsplanen for resten af Åpromenaden og sende det hele i samlet udbud, siger han.

Åpromenaden forventes færdigbygget i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce