Annonce
Bjerringbro

Folk holder ferie i Danmark: Travle dage på Energimuseet

På Energimuseet kan man blandt andet opleve torden og lynild. Foto: Energimuseet
Folk holder ferie i Danmark og det betyder travlhed på museerne
Annonce

Tange: Fra stilhed til storm. Sådan kan situationen på Energimuseet i Tange næsten beskrives. Efter at museet som alle andre museer var corona-lukket hele foråret, så åbnede museet først lidt forsigtigt i juni, men nu er det hele vendt.

Folk strømmer til museet som næsten aldrig før.

I uge 27 - skolernes første ferieuge var der en fremgang på 35 procent i forhold til samme uge i 2019.  Alene tirsdag i denne uge var der 800 gæster,  og torsdag havde museet nået det samme antal gæster, som besøgte museet i hele uge 28 i 2019.

I følge daglig leder Tina de Linde er der flere grunde til den store interesse, dels at regeringen med sine hjælpepakker har givet mulighed for at sætte billetprisen ned til det halve, og dels at Viborg Kommune har udstedt de såkaldte sommerpas, så børn fra udsatte familier eller i nogle tilfælde hele familien kan komme gratis ind.

- Efter de to første ugers skolesommerferie er det helt tydeligt, at mange familier holder ferie i Danmark i år og derfor besøger de lokale attraktioner, som måske normalt "kun"  bliver besøgt i en weekend, siger Tina de Linde.


Efter de to første ugers skolesommerferie er det helt tydeligt, at mange familier holder ferie i Danmark i år og derfor besøger de lokale attraktioner, som måske normalt 'kun'  bliver besøgt i en weekend.

Tina de Linde, daglig leder.


Hun glæder sig over, at muligheden for at få et sommerpas - Viborg Kommune har udstedt omkring 1600 styk - også giver mennesker, som normalt ikke besøger museer en mulighed for at komme ud og få spændende oplevelser.

- Her på Energimuseet kan en familie jo være en hel dag, for der er så meget at se på, og desuden kan man have madpakker med, så det behøver ikke blive så dyrt, siger hun med henvisning til at det hurtigt kan blive dyrt, hvis en familie skal besøge flere attraktioner i ferien.

At Energimuseet i Tange foruden de spændende udstillinger også har store grønne områder, hvor børn og voksne kan lege og hygge sig, ser hun som et ekstra plus i en sommer, hvor vi alle fortsat skal vise hensyn, holde afstand og bruge godt med håndsprit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce