Annonce
Kultur

Folk stod i kø for at komme på biblioteket: - Det er nok første og eneste gang

Motor Milles show på bibliotekets skakbræt mandag formiddag tiltrak så mange ivrige børn og voksne, at der var lang kø til at komme ind. Privatfoto
Viborg Bibliotek har i forbindelse med efterårsferien et væld af arrangementer hele ugen. DR Ramasjang-vært skulle åbne ferien i mandags, og det skabte lang kø for overhovedet at komme ind på biblioteket.

Viborg: Det er nok første og eneste gang, det er sket, at folk har været nødt til at stå i kø til at komme ind på biblioteket, fortæller børnekulturkonsulent på Viborg Bibliotek Rikke Kamedula Skovsbo.

Køen, der er tale om, formede sig mandag formiddag den 14. oktober, fordi Motor Mille fra DR Ramasjang skulle give den gas med et åbningsshow på skakbrættet for børn og voksne.

Rikke Kamedula Skovsbo vurderer, at der har været mellem 600 og 650 mennesker til showet, og da biblioteket af brandhensyn er begrænset til 700 mennesker, måtte folk stå i kø uden for biblioteket - for der var jo også bare nogen på biblioteket, der ville låne en bog eller læse avisen.

Annonce
Motor Mille er vært på DR Ramasjang, og publikum hoppede, dansede og baskede med armene til hendes show på biblioteket. Privatfoto

Åbent arrangement

- Vi er et folkebibliotek og vil jo gerne, at sådan en oplevelse som Motor Mille bliver for alle, siger Rikke Kamedula Skovsbo, og fortsætter:

- Og så har vi et skakbræt, der er svært at afgrænse i forhold til at sælge billetter, så vi var nødt til at sige, at det blev et åbent arrangement for alle.

Konsulenten fortæller, at arrangementet ellers gik rigtigt godt. Showet varede omkring tre kvarter, og undervejs som folk forlod biblioteket, kom andre fra køen ind. Som et plaster på såret til de mange, der ikke så selve showet, blev Motor Mille længe bagefter for at give autografer, kram og selfies med børnene.

Lettede ventetiden

Det er selvfølgelig aldrig sjovt at stå i kø, som Rikke Kamedula Skovsbo formulerer det, men biblioteket er nødt til at overholde reglerne.

- Det var ikke fordi, der var sure miner. Og vi forsøgte at gøre det til en god oplevelse for dem, der stod i kø, siger hun.

For at lette ventetiden for de mindste, kom kantinedamerne med slikkepinde, og kaffevognen blev da også kørt ud.

Bibliotekarerne valgte desuden at tage imod bøger fra folk i køen, som blot var kommet for at aflevere, og flyttede standen for salg af skattejagtskort ud til vejen.

Motor Milles show på biblioteket skabte lang kø. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce