Annonce
Viborg

Ghettolisten offentliggøres i dag: Ellekonebakken ryger af

Ifølge folkebladets oplysninger er Ellekonebakken ikke længere at finde på ghettolisten, når den offentliggøres i dag. Arkivfoto: Morten Pedersen
Folkebladet erfarer, at Ellekonebakken er røget af ghettolisten.

Viborg: Når Boligministeriet søndag klokken 10.00 offentliggør årets ghettoliste, så vil i hvert fald én lokalitet glimre ved sit fravær.

Hvert år den 1. december offentliggøres navnene på de boligområder, som opfylder kriterierne for at blive kaldt en ghetto. Ellekonebakken, der har 536 boliger, kom på listen sidste år.

Allerede da forudså direktør hos Boligselskabet Sct. Jørgen, Hans Erik Lund, at man hurtigt ville komme af igen. Han fik ret i sin spådom. Det erfarer Viborg Stifts Folkeblad.

Hvis et boligområde skal kunne kategoriseres som en ghetto, så forudsætter det, at der bor over 1000 beboere, og at flere end halvdelen har en ikke-vestlig baggrund.

Derudover er der fire kriterier, man skal "leve op til". De omhandler graden af arbejdsløshed, uddannelse, kriminalitet og størrelsen på den gennemsnitlige indkomst.

Ellekonebakken opfyldte - og opfylder stadig - i negativ forstand kriterierne for, hvor få der er i arbejde og hvor få, der har en uddannelse udover folkeskoleniveau.

Til gengæld har Ellekonebakkens samlede beboergruppe altså ikke længere en overvægt med ikke-vestlig baggrund. Dermed kan det ikke være en ghetto.

Annonce

Socialt udsat

Det betyder dog, at Ellekonebakken ligesom tidligere fortsat vil være et "socialt udsat" boligområde.

Det stempel lever man nu fint med hos Boligselskabet Sct. Jørgen, der ser det som sin opgave at huse borgere af alle slags og i alle situationer.

Ellekonebakken skal i de kommende år igennem en større forvandling. For omkring 500 millioner kroner skal en stor portion af de nuværende boligblokke renoveres, ligesom området skal åbnes op og forbindes bedre til de omkringliggende bydele.

Dette sker blandt andet ved - efter planen - at nedrive fire blokke på Guldstjernevej.

At Ellekonebakken nu allerede er kommet af ghettolisten kommer næppe til at ændre de planer, for Boligselskabet Sct. Jørgen har flere gange meldt ud, at helhedsplanen ikke handler om at komme af ghettolisten - men om aldrig at komme på den igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce