Annonce
Viborg

Folkebladet tester: På tur med golfboldens flyvende fætter

Viborg Discgolfpark byder på en "begynder-bane" med seks baner. Har man mod på mere, er der yderligere 12 baner, som er noget mere udfordrende. Foto: Danni Kristensen
I løbet af sommeren er det muligt at prøve kræfter med discgolf på Viborg Dicsgolfpark. Avisens journalist prøvede disciplinen af med blandet succes.

Viborg: Da avisens redaktionschef fortalte, at vi på folkebladet skulle lave serien "Folkebladet tester", var undertegnede ikke i tvivl. Jeg skulle prøve discgolf.

En disciplin, som jeg tidligere har forsøgt mig med til en familielejr for små otte år siden.


På trods af, at det ikke blev til nogen birdie, så var det en sjov oplevelse

Mads Plagborg Magnussen


Men allerede da jeg lånte discen af Martin Therkildsen fra Bruunshåb/Tapdrup Idrætsforening, blev jeg klar over, at det ikke er en helt almindelig frisbee, man bruger til rigtig discgolf. Den her er både mindre og tungere.

Fakta om discgolf

  • Discgolf blev opfundet i 1960'erne
  • Hullet fra almindelig golf er erstattet af en kurv
  • Det kom til Danmark i 1975, kort efter at Ed Headrick havde opfundet discgolfkurven, som bruges i dag
  • Reglerne ligner stort set reglerne fra golf
  • En typisk discgolf-frisbee måler 21-22 centimeter i diameter og vejer 130-180 gram

Om det var en fordel eller ej, ved jeg ikke, men da jeg lavede det første kast onsdag omkring middag, måtte jeg bare konkludere, at mit kast, som skulle afsted i en lige linje, lavede et flot svæv mod venstre.

Næste kast tog en tur til højre, og tredje kast ramte ikke kurven, men blot under den. Der skulle altså fire kast til, før discen endte i kurven. Ét kast over par.

Et meget generelt billede for min dag på discgolf-banen. Men på trods af, at det ikke blev til nogen birdie, så var det en sjov oplevelse med et spil, som jeg nemt kunne spille med gutterne og en kasse øl eller bare som en hyggelig familietur.

Annonce

Gratis hele sommeren

Henover sommeren vil man kunne låne discs på discgolf-banen, som befinder sig lige bag atletikbanen på Vinkelvej. Det er altså ikke nødvendigt at anskaffe discs hos Bruunshåb/Tapdrup Idrætsforening, men den mulighed er der naturligvis også.

Hvis man synes, at man vil lidt mere end bare en hyggetur på banen, så er det også muligt at komme med til Bruunshåb/Tapdrup IF's træninger om tirsdagen, hvor en decideret instruktør vil være til stede.

Discgolf ser måske nemt ud, men kræver teknik. Noget journalisten ikke besad meget af på dagen. Foto: Danni Kristensen
Folkebladet tester logo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Tre indbrud i Houlkær

Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce