Annonce
Sport

Folkebladets Årets Sportsnavn - stolte titelkandidater er glade for at være en del af et stærkt felt

Kandidaterne til prisen som Folkebladets Årets Sportsnavn er på hver deres måde stolte over at være kommet i betragtning til prisen.

Folkebladets Årets Sportsnavn: I sidste uge kunne vi offentliggøre navnene på de tre kandidater, som denne gang kæmper om af blive Folkebladets Årets Sportsnavn 2020.

Siden har vi også været i kontakt med de tre kandidater, som alle udtrykker stolthed over at være med i det sidste kapløb om prisen.

Længere nede på siden kan du påvirke, hvem der skal have prisen via vores afstemning.

Mandag den 1. februar klokken 16.00 vil vinderen blive offentliggjort i en direkte udsendelse på viborgfolkeblad.dk.

Nedenfor kan du læse, hvad hver enkelt kandidat siger om at være nået igennem nåleøjet til den lokale hæderspris.

Annonce

Sidste års vinder tog ikke noget for givet

Thijs Nijhuis er med i kapløbet for andet år i træk, da han blev Folkebladets Årets Sportsnavn 2019, men det gør ikke glæden mindre.

- Det er en glædelig nyhed. Jeg synes, det var meget stort, at jeg som den første modtog prisen sidste år, og jeg synes, at jeg i 2020 levede op til værdigheden ved at præstere på højt niveau. Et niveau, som faktisk var højere end i 2019, siger Thijs Nijhuis, som derfor heller ikke er decideret overrasket over, at han igen er i betragtning til prisen.

- Det giver måske meget god mening efter et år, hvor jeg har vundet DM, sat dansk rekord, kvalificeret mig til OL, siger han.

Thijs Nijhuis vandt prisen sidste år, og han ved godt, at 2020 har været bedre end 2019. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Men det er altså virkelig en ære, for der er mange dygtige sportsfolk i Viborg Kommune, så jeg tager det bestemt ikke som nogen selvfølge, siger Thijs Nijhuis.

Sidste år var han oppe mod Line Gyldenløve fra Bjerringbro FH og danserne Bjørn Bitsch og Ashli Willamson fra Karup. I år er modstanderne så repræsentanter fra byens to store sportsflagskibe Viborg FF og Viborg HK.


Men det er altså virkelig en ære, for der er mange dygtige sportsfolk i Viborg Kommune, så jeg tager det bestemt ikke som nogen selvfølge

Thijs Nijhuis, løber


- Det er virkelig spændende. Det er jo svært at sammenligne sportsgrene på kryds og tværs, og det er heldigvis juryens opgave. Men jeg ved, at Kristina Jørgensen er en virkelig dygtig håndboldspiller, og jeg ved, at Jacob Neestrup som VFF-træner har gjort det virkelig godt. Så det er kompetente folk, som jeg er oppe mod, siger Thijs Nijhuis, som også mener, at flere andre har gjort det så godt, at de kunne komme i betragtning.

Annonce

Kæresten hepper på Neestrup

Kristina Jørgensen har vundet flere priser. Mange af dem har været talentpriser, da VHK-profilen endnu kun er 22 år.

Og hun er glad for, at det nu er en reel voksenpris, som hun er med i kapløbet om.

- En gang imellem kan man blive lidt træt af at høre alt det om, at man er et talent, for jeg vil jo gerne være med blandt de største og de voksne. Jeg synes selv, at jeg er ved at være udover at være et talent, siger VHK-profilen.

- Jeg er generelt bare megaglad og stolt over, at jeg har gjort indtryk, så jeg er blevet nomineret. Det er fedt, siger Kristina Jørgensen, som skynder sig at give en stor del af æren videre til holdkammeraterne fra Viborg HK.

Kristina Jørgensen er glad for, at hun er med i kapløbet om en voksenpris. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Holdet har jo leveret godt i et langt stykke tid, og det har smittet af på mig. Vi er inde i en god periode i Viborg, hvor vi har bygget mange lag på, så det håber jeg, at vi kan blive ved med, siger hun.


Min kæreste hepper lidt på Jacob Neestrup, fordi han holder med FCK. Så jeg tror ikke, at jeg vinder, men jeg er altså også bare stolt over at være en af de tre kandidater

Kristina Jørgensen, Viborg HK


- Det er skønt, at andre har lagt mærke til mig og synes, at jeg gør det godt. Det er dejligt at få sådan en cadeau, og jeg er rigtig stolt over det her, siger Kristina Jørgensen, som har noteret sig, at hun er en del af et stærkt felt

- Det er virkelig stærkt felt, og det er to vilde kandidater, som jeg er oppe mod. Så jeg forventer nok ikke at vinde, siger Kristina Jørgensen.

- Min kæreste hepper lidt på Jacob Neestrup fordi han holder med FCK. Så jeg tror ikke, at jeg vinder, men jeg er altså også bare stolt over at være en af de tre kandidater, siger hun.

Annonce

Glad tidligere Viborg-træner

Jacob Neestrup er i fuld gang med sit nye virke som assistenttræner i FCK. Men han er glad for og stolt over, at han alligevel har efterladt et stærkt indtryk i Viborg.

Også han sender en del af æren videre til den øvrige stab og spillergruppen hos VFF.

- Jeg er rigtig glad for det her, og det er jeg også sikker på, at de er, siger træneren, der er stolt over, at han anerkendes for at have været med til at bringe VFF et nyt sted hen i forhold til tro, spillestil og satsning på unge spillere.

Jacob Neestrup ved godt, at han og VFF ikke vandt noget, men det glæder ham, at folk har lagt mærke til den måde, han har været på, samt den udvikling, som han har været med til at skabe. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Det gør mig glad, at det er noget, som er kommet efter, at jeg er stoppet i Viborg. For i princippet har vi jo ikke opnået noget under mig. Vi har ikke vundet noget eller opnået et sportsligt resultat. Vi har vundet en masse kampe, men vi har jo ikke et entydigt bevis på sportslig succes, siger den tidligere VFF-chef.

- Det glæder mig, da det må betyde, at folk har kunnet lide den måde, som jeg har været på som person, hvor jeg har været udadvendt og prøvet at give noget tilbage til klubben, fansene og medierne, hvor jeg har prøvet at være sympatisk, ærlig og åben, siger Jacob Neestrup.


Det glæder mig, da det må betyde, at folk har kunnet lide den måde, som jeg har været på som person

Jacob Neestrup, tidligere Viborg FF-træner


Også den tidligere Viborg-træner har bemærket, at han er en del af et stærkt kandidatfelt.

- Det, jeg har leveret, er meget lokalt, mens man kan sige, at de andre kandidater har leveret mere nationalt eller sågar internationalt. Det er virkelig et stærkt felt, og det gør ikke feltet mindre interessant, at vi er så forskellige, og at de er udøvere, mens jeg er træner, siger han.

Folkebladets Årets Sportsnavn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce