Annonce
Sport

Folkebladets Årets Sportsnavn vil jagte et pris-hattrick via en god OL-præstation

Thijs Nijhuis blev Folkebladets Årets Sportsnavn for andet år i træk. 
Thijs Nijhuis havde ikke selv troet på, at han for andet år i træk blev Folkebladets Årets Sportsnavn. Men prisen var fuldt fortjent mente både modkandidater og borgmester Ulrik Wilbek, der fik lov til at afsløre vinderen i en direkte udsendelse på viborgfolkeblad.dk.

Årets Sportsnavn: - Med afstand den den bedste træner Viborg FF nogensinde har haft.

- Et af de største håndboldtalenter der findes i verden - og en spiller, der har været med til at flytte Viborg HK.

Og så sidste års vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn, Thijs Nijhuis, som i 2020 har lagt indtil flere lag på de flotte præstationer, som gav ham prisen for 2019.

Annonce

Det var flotte ord, som borgmester Ulrik Wilbek kunne sætte på de kandidater, som mandag eftermiddag spændte deltog i en direkte tv-udsendelse på viborgfolkeblad.dk, hvor det skulle afsløres, hvem af dem, der blev Folkebladets Årets Sportsnavn 2020.

- De tre kandidater repræsenterer på hver sin måde idrætten i Viborg Kommune via tre sportsgrene, som er store her i kommunen. Fodbold, håndbold og løb er noget af det, vi står for, og noget af det vi kan. Og det er tre kandidater, som har et meget højt niveau hver for sig, sagde borgmesteren, der mente, at det var kompetente navne, som var bragt i spil til at blive Folkebladets Årets Sportsnavn 2020.

- Det er en vigtig pris. Vi gør meget ud af sporten i Viborg Kommune, og når vi nu ikke samles til en fin fest, så er det vigtigt, at vi kan holde den her kåring kørende, sagde Ulrik Wilbek inden kan kunne løfte sløret for, at det altså var Thijs Nijhuis, som vandt prisen for andet år i træk, hvilket fik den lokale løber til at knytte næverne i jubel i forældrenes hjem i Sparkær.


Jeg kunne mærke spændingen i maven her de sidste minutter og kunne næsten ikke vente med at få at vide, hvem der vandt

Thijs Nijhuis, løber


Løberen blev en forholdsvis klar vinder af en afstemning på viborgfolkeblad.dk, og selv om juryen med Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen mente, at feltet var både skarpt og tæt, så fulgte juryen afstemningen og pegede for andet år i træk på løberen, som i 2020 blandt andet kvalificerede sig til OL, ligesom han satte flere rekorder, vandt mesterskaber og meget andet.

- Det er meget, meget fortjent, og du er jo den af de tre kandidater, som har chancen for at gøre det godt til OL, sagde Ulrik Wilbek inden Folkebladets Årets Sportsnavn selv fik ordet.

- Det er jo helt fantastisk og glædeligt at vinde sådan en pris. Jeg kunne mærke spændingen i maven her de sidste minutter og kunne næsten ikke vente med at få at vide, hvem der vandt - og det er altså længe siden, at jeg har prøvet i den her sportsverden, der er lagt lidt ned, sagde Thijs Nijhuis.

- Det er virkelig stort at vinde for andet år i træk, og det havde jeg alligevel ikke troet, at jeg kunne. Og nu vil jeg i hvert fald gøre mit til at gøre det rigtig svært at vinde prisen næste år, sagde han med henvisning til det OL, som han forhåbentlig får lov til at deltage i til sommer.

Det var i en direkte udsendelse på viborgfolkeblad.dk, at Thijs Nijhuis fik meldingen om, at han var Folkebladets Årets Sportsnavn 2020. 

Med prisen følger et gavekort på 5000 kroner til Vi er Viborg.

Da han vandt prisen for 2019 fik han også et gavekort, og dengang kunne han fortælle, at han forventede at bruge pengene på et jakkesæt til sit forestående bryllup.

Brylluppet endte med også at blive udsat til senere i år, og derfor falder pengene stadig på et tørt sted.

- Der skal også blomster til et bryllup, så det kunne da godt være, at jeg skulle på besøg hos en af de lokale blomsterbutikker, sagde Thijs Nijhuis.

Fuldt fortjent

At det blev OL-løberen som løb med hæderen blev fuldt ud accepteret og anerkendt af modkandidaterne Kristina Jørgensen og Jacob Neestrup.

- Det er så fortjent. Han har løbet så godt de seneste år, og det er sejt, at han vedligeholder prisen på den måde. Så stort tillykke til Thijs. Det er stort, at han skal løbe til OL, og jeg håber, at han gør det godt for Danmark, sagde Kristina Jørgensen.

Jacob Neestrup mente også, at prisen ramte rigtigt.

- Som jeg også sagde i et tidligere interview, så har Thijs jo præsteret internationalt i modsætning til eksempelvis jeg. Og hans præstationer er på en højere hylde. Så det er fuldt fortjent, sagde den tidligere VFF-chef, som ligesom borgmesteren er imponeret over løberens evne til at lægge lag på i forvejen gode præstationer.

Folkebladets Årets Sportsnavn

Folkebladets Årets Sportsnavn skal gives til en atlet, et hold eller en træner fra Viborg Kommune eller med tydelig tilknytning til kommunen, som i det forgangne år har ydet en præstation, som har gjort Viborg Kommune ære.

En præstation, som har sat Viborg på landkortet nationalt eller internationalt.

Prisen skal ikke nødvendigvis gives til verdensmestre eller udøvere på absolut eliteniveau, men kan også gives til en person, et hold eller en klub, som i det seneste år har præsteret over evne og har leveret resultater, som overstiger forventningerne.

Præstationen skal dog være udfoldet på et elitært niveau.

Thijs Nijhuis har nu vundet prisen for både 2019 og 2020.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Viborg FF For abonnenter

Utålmodig hollænder venter på sin chance - savner spilletid og et endeligt gennembrud i Viborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Navne For abonnenter

Det startede med, at de købte en ræv

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Annonce