Annonce
Viborg FF

Folkebladets bud: Genvalg til næsten alle

Christian Sivebæk blev skiftet ud i første halvleg mod Fremad Amager på grund af ankelproblemer, men i denne uge har han været aktiv på træningsbanen og ligner en starter mod Helsingør. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Morten Beck og Emil Scheel banker kraftigt på til en startplads, når Viborg FF på hjemmebane møder FC Helsingør.

Hvis man spørger Emil Scheel og Morten Beck, så mener de nok, at Steffen Højer bør ændre på startformationen fra Sundby Idrætspark, selv om Viborg FF endte med at vinde kampen over Fremad Amager med 1-0.

Emil Scheel blev matchvinder, mens Morten Beck sandsynligvis mistede en startplads, da han blev småskadet få dage før opgøret.

Mit bud er, at Steffen Højer holder fast i de fleste spillere fra den seneste kamp, men et par ændringer kan det alligevel blive til.

Annonce

Målmand: Ingvar Jónsson

Gjorde comeback i den seneste kamp efter endt karantæne, og han efterlod et meget solidt indtryk. Han var sikker i alt, hvad han foretog sig på banen. Havde ikke de vilde redninger, men han viste overblik og greb ind, når han skulle.

Forsvar: Knudsen, Boxall, Bonde, Fischer

Midterforsvaret med Nikko Boxall og Jakob Bonde så generelt fint ud mod Fremad Amager, og det er normalt ikke her, at Viborg FF har problemer.

Til gengæld skylder de to backs, Mikkel Knudsen og Alexander Fischer, snart en gennemført god indsats efter en svag begyndelse på foråret fra dem begge.

Men efter et clean sheet mod Fremad Amager og uden konkurrenter, som ligefrem ånder dem i nakken, vil Knudsen og Fischer også spille fra start mod FC Helsingør.

Midtbane: Sivebæk, Grønning, Mensah, Scheel

Det blev aldrig Christian Sivebæks kamp mod Fremad Amager. Han blev tidligt skadet og måtte lade sig udskifte i slutningen af første halvleg. Han var tilbage på træningsbanen i denne uge, og han kommer normalt med så stort et bidrag til VFF's offensiv, at han bliver svær at komme udenom til startopstillingen mod Helsingør.

Emil Scheel afløste Sivebæk mod Fremad Amager og leverede et overbevisende indhop plus et pragtmål. Det ligner en startplads til Scheel, og det kan blive på bekostning af Oliver Thychosen på ventrekanten. Thychosen har endnu ikke brændt igennem i foråret. En anden mulighed er, at Scheel erstatter Jeff Mensah centralt eller måske Nicklas Røjkjær, hvis Steffen Højer vælger at spille med kun én angriber.

Anfører Jeppe Grønning er selvskrevet som det defensive anker, mens Jeff Mensah har en god mulighed for at beholde pladsen foran ham. Mensah tilbød sig meget mod Fremad Amager og var ofte bindeleddet mellem midtbane og angreb. Jeg savner dog, at han spiller mindre omstændigt, så VFF's angrebsspil bliver sværere at læse.

Angreb: Agger og Beck

Nu må det være tid til, at Morten Beck får chancen helt i front. Når så Andreas Albers samtidig har karantæne, bliver det endnu mere oplagt at vælge store, stærke Beck for at give noget tyngde inde i modstandernes felt.

Mikkel Agger var ikke prangende mod Fremad Amager, men han kom alligevel frem til et par muligheder, som kunne have ført en scoring med sig. Mon ikke Steffen Højer spiller med to deciderede angribere fra start mod Helsingør, og gør han det, kan det være Aggers held.

Jeg tror, at Beck napper pladsen, hvis der kun bliver plads til én angriber blandt de foretrukne 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce