Annonce
Erhverv

Folkene bag samkørsels-app har aftale med Danmarks største gymnasium

Der er CO2 at spare ved at få flere til at køre sammen. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Det går fremad for Phillip og Henrik Jespersens nye app, Commute, der administrerer samkørsel.
Annonce

Tjele: Phillip Jespersen fra Nr. Vinge i Tjele har i samarbejde med sin far, Henrik Jespersen, udviklet app'en Commute, som man kan bruge til at administrere samkørsel. App'en blev lanceret tidligere i år, og siden da er det gået i fuld fart fremad, fortæller Phillip Jespersen. Commute har nu indgået aftaler med uddannelsesinstitutioner. Blandt dem er Silkeborg Gymnasium, som er Danmarks største STX-gymnasium.

Eleverne kan bruge app'en til at få et overblik over, hvem der skal køre i samme retning som dem selv og eventuelt lave aftale om at få et lift. Der er naturligvis en hel del klimavenlige perspektiver i at få fyldt flere mennesker ind i bilerne.

Commute har lavet en specificeret løsning for eleverne fra gymnasiet. På en temadag, som gymnasiet holdt, var der stor fokus på bæredygtighed og her var et af de største ønsker fra eleverne at få en samkørsels-app.

Annonce

Måler CO2-besparelse

App'en beskæftiger sig ikke med betalingen for et lift og tager ikke gebyrer eller procentandele, så det er op til brugerne, om der skal være penge blandet ind i samkørslen. Man kan også lade turen koste en sodavand, eller man kan bare lave en aftale om at skiftes til at køre.

Commute gik i luften i maj og har nu flere tusinde brugere. I app'en måler man, hvor meget CO2, der spares, og brugerne har allerede til sammen sparet over 10.000 kilo CO2. App'en virker globalt, så der er registreret ture kørt i blandt andet New Zealand, USA og Rusland.

Phillip Jespersen og hans far har fået private investorer og Vækstfonden til at skyde penge i udviklingen af app'en. De håber, at andre gymnasier vil bruge app'en til at sætte konkret klimahandling på dagsordenen.

- Det at kunne bidrage selv bare en smule ved at køre sammen en gang i mellem er med til at rykke en klimaadfærd også på andre områder, siger Phillip Jespersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Viborg

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce