Annonce
Viborg

Folketingsvalgte Signe Munk stopper som næstformand i SF

Signe Munk takker af som næstformand i SF. Arkivfoto: Morten Dueholm
29-årige Signe Munk forlader posten som næstformand i det parti, hun har været med til at genrejse.

Viborg/København: Signe Munk stopper som næstformand i sit parti, SF.

Posten har været den i dag 29-årige Viborg-piges i fem år. Hun kom til sammen med landsformand Pia Olsen Dyhr, da folkesocialisterne var sendt til tælling efter en svær periode i Helle Thorning-Schmidts radikale-støttede regering.

Først Villy Søvndal og siden Annette Vilhelmsen havde forladt formandsposten, da de to kvinder trådte til og stille og roligt fik partiet tilbage på sporet.

Et arbejde, som kulminerede ved valget for nogle uger siden, da SF fik hele 14 mandater og lige nu sidder i regeringsforhandlinger med socialdemokraterne og de øvrige røde partier.

Det bliver altså uden Signe Munk i formandskabet. Hun blev selv for første gang valgt ind i Folketinget, og det er det arbejde, hun nu vil prioritere, fortæller hun på sin offentlige Facebook-side.

- Jeg er klar til nye udfordringer, som midt - og vestjydernes SF’er på Christiansborg, og jeg er godt tilfreds med det arbejde, jeg lægger bag mig. I fem år har jeg været næstformand i SF, og jeg kan stolt sige, at jeg har gjort mit bedste, lyder det blandt andet.

Hun fortsætter:

- Da SF havde det meget svært i 2014, spurgte Pia Olsen Dyhr, om jeg ville være næstformand. Det krævede mange lange overvejelser. I dag er jeg glad for, at jeg sagde ja, og jeg er stolt over at have været med i arbejdet med at bringe SF hen, hvor vi er i dag, fortsætter hun, og sender en særlig tak til sine to næstformandskollegager – først Tonni Hansen og så Lise Müller.

- Og den største tak til Pia Olsen Dyhr lyder det afslutningsvist.

Signe Munk står i øvrigt over for en flytning, da hun forlader København for at få adresse på Fur sammen med sin kæreste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce