Annonce
Viborg

For første gang i 38 år: 12-taller og to gange sølv ved svendeprøven

Anja Nørremark Bødker og Stine Skyggebjerg fik sølv til deres svendeprøve. Foto: Morten Dueholm.
To lærlinge fra R2 Farver fik 12 og sølv ved deres svendeprøve i Randers. Det er første gang i 38 år, at skolen uddeler så mange sølvmedaljer.

Viborg: De kan næsten ikke få armene ned hos R2 Farver på Falkevej i Viborg. Her har de to lærlinge, den 38-årige Stine Skyggebjerg, Klejtrup, og den 46-årige Anja Nørremark Bødker, Viborg, begge scoret et 12-tal ved deres svendeprøve på teknisk skole i Randers. Det flotte resultat udløser samtidig to sølvmedaljer til de nyuddannede malersvende, og det er første gang i 38 år, at det er sket på skolen i Randers. Faktisk blev der uddelt tre sølvmedaljer, men den sidste modtager er ikke lokal.

- Det er helt vildt. Vi har stadig ikke helt forstået det, siger Anja Nørremark Bødker og griner over til Stine Skyggebjerg:

- Nej det er utroligt. Jeg gik efter 10 med ros. Hele familien og alle vennerne skulle prøve at holde den sølvmedalje i hånden, siger hun.

Det er også en stolt chef, der møder avisen sammen med sine to nyudlærte malersvende. Thue Bo Rasmussen fra R2 Farver var i USA på netværksrejse, da han ved et tilfælde opdagede det flotte resultat online.

- Jeg tjekkede lige Facebook i en pause. Og så stod det der. Jeg blev ellevild, og hele holdet, vi rejste med, brød ud i klapsalver, siger han.

Begge malersvende er nu ansat i R2 Farver, og det er dermed muligt at få sølvmedaljemodtagerne ud at svinge penslen - også lokalt.

- Vi har altid vidst, at de to her var dygtige. De har et særligt håndelag og et øje for finish, der gør, at vi hele tiden har troet, at de kunne gå hele vejen, siger Thue Bo Rasmussen.

Annonce
Det er første gang i 38 år, at der er uddelt 3 sølvmedaljer fra skolen i Randers - og to af dem altså gik til Viborg-virksomhedens folk. Foto: Morten Dueholm.

Fik chancen

For nogle år siden gav R2 Farver og Thue Bo Rasmussen de to nyudlærte malersvende en ny chance. Begge var således startet i praktik, hvor de har arbejdet sig op fra ufaglært til at stå i lære og nu er udlærte inden for faget.

At det så sker med så flot et resultatet, er kun med til at gøre historien endnu bedre.

- Min bedstefar var malermester i Durup, men min mor fik aldrig lov til at uddanne sig til maler. Jeg blev aldrig presset, men jeg opsøgte selv de ting, som min bedstefar havde lavet. Det var bare så meget mig. Allerede som 17-årig kom jeg derfor i lære som maler, men desværre blev jeg ramt af noget sygdom, der gjorde, at jeg måtte sadle om. I cirka 25 år arbejdede jeg derfor som SOSU-assistent, men da jeg så, at R2 Farver søgte lærlinge, greb jeg røret og fik fat i Thue. Han gav mig en chance, og det er jeg så utrolig glad for, siger Anja Nørremark Bødker.

Stine Skyggebjerg har også stor ros til sin arbejdsgiver.

- Jeg arbejdede som dagplejer, men gik simpelthen ned med stress. Da jeg startede her i praktik, var det med få timer, men gradvis fik jeg mere og mere ansvar og flere timer. Jeg er så utrolig glad for at være endt i et job, hvor jeg kan bruge mine hænder, siger Stine Skyggebjerg.

De to er ikke de eneste lærlinge og ansatte i R2 Farver, der har en historie med sig. Thue Bo Rasmussen fortæller, at det er vigtigt for virksomheden at vise et socialt ansvar.

- Samtidig er det meget meget få af vores praktikanter, som vi ikke oplever en stor succes med. Langt de fleste får ordinært arbejde bagefter, og vi er beriget med nogle virkelig dygtige mennesker undervejs. Jeg kan kun opfordre andre virksomheder til at give folk chancen, siger han.

Herudover er der hos R2 Farver også stor fokus på vigtigheden af at tage imod lærlinge og dermed sikre faget uddannet arbejdskraft. Senest har virksomheden således haft hele 12 lærlinge.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce