Annonce
Viborg

For første gang i Viborg: Styregruppen er klar til Femina Kvindeløb

Sonja Sieg Stigsen (t.v.), Ulla Binderupa Jacobsen (midten) og Winnie Hedegaard (t.h.) foran flere af de unge løbere, som kan få glæde af overskuddet fra Femina Kvindeløb. Foto: Bertram Christensen
De tre kvinder, som står bag kvindeløbet i Viborg, regner med at runde de 2000 deltagere.

Viborg: 2019 er et specielt år for Femina Kvindeløb. Løbet har 20-års jubilæum på landsplan, og det fejres med at finde sted for første gang nogen sinde i Viborg.

Bag løbet, som kun er åbent for kvinder, står tre af Viborg Atletik og Motions Forenings stærkeste kvinder. Her er tale om Ulla Binderup Jacobsen, Sonja Sieg Stigsen og Winnie Hedegaard.

- Det er jo et kvindeløb, så det var jo oplagt, at det skulle være kvinderne i bestyrelsen, som ligesom skulle træde i karakter og stå for at arrangere det, siger Sonja Sieg Stigsen om årsagen til, at det netop er de tre kvinder, som skal sørger for, at løbet bliver stablet på benene.

De tre kvinder er dog ikke alene om at skulle afvikle løbet. Helt præcis 73 frivillige hjælpere står på mandag klar til at tage imod løbere på Atletikstadion på mandag klokken 17.

- Det er især mændene og drengene fra klubben, som har været gode til at melde sig som frivillige. Det er rart, at hele klubben støtter op om det her arrangement, siger Ulla Binderup Jacobsen.

Annonce

En gevinst for talenterne

De tre kvinder lægger ikke skjul på, at den økonomiske gevinst for klubben spillede en rolle, da Viborg Kommune i oktober sidste år kom med idéen om at få kvindeløbet til Viborg.

- Det kom lige samtidig med, at vi havde fået to af de unge udtaget til landsholdet, og den slags koster jo. Et af mine krav for at gå ind i det var, at de unge talenter ville få gavn af det, siger Ulla Binderup Jacobsen, som i første omgang stod med ansvaret alene.

Efter nytår kom de to andre kvinder med, så der altså nu er tale om en trekløver af en styregruppe, som arrangerer løbet, som består af enten fem kilometer gang eller løb på enten fem eller 10 kilometer.

- Det har været et kæmpe stort stykke arbejde, og da vi fandt ud af, at vi havde nok frivillige, kunne vi slappe lidt mere af. Vi er klar til mandag, hvor der så igen er en masse at lave, siger Winnie Hedegaard.

Flest i landet

Det er, som tidligere nævnt, første gang, at Femina Kvindeløb finder sted i Viborg. Det har dog langt fra betydet, at der ikke kommer til at komme nogen løbere. Faktisk tvært imod.

- Da jeg kiggede tidligere i dag (torsdag red.) var der 1939 tilmeldte. Det er det højeste antal af nogen af de ni steder i landet, som afholder Femina Kvindeløb, siger Ulla Binderup Jacobsen.

Hun fortæller også, at de i klubben ikke har gjort noget specielt for at lokke folk til, men påpeger, at Femina er noget, som alle kvinder kender, hvilket nok har hjulpet.

Tilmeldingen til løbet er fortsat åbent indtil søndag, og håbet for de tre kvinder i styregruppen er, at man runder de 2000 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lærte I da slet ikke noget af Unoden?

Viborg

Slut med rødt lys uden grund

Viborg HK For abonnenter

Viborg HK-træner efter drama: Naturstridigt at spille godt ovenpå sådan en træningsuge

Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Viborg HK's anførerduo trak læsset i comebacksejr

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];