Annonce
Rundt om Viborg

Forbedring af populær sti fortsætter

Alhedestiens flisebelægning er mange steder ujævn. Den planlagte fornyelse handler blandt andet om at udvide stien og at lægge ny asfaltbelægning på. Arkivfoto: Preben Madsen
Teknisk udvalg under byrådet har i år afsat en million kroner til renovering og fornyelse af Alhedestien. Det er endnu ikke besluttet, hvad pengene konkret skal bruges til.
Annonce

Karupegnen: Renoveringen af Alhedestien, der går i det gamle jernbanetracé mellem Viborg og Herning, fortsætter i år. Teknisk udvalg under Viborg Byråd har besluttet, at en million kroner af i alt 3,6 millioner kroner til forskellige cykelsti-projekter i kommunen skal øremærkes til Alhedestien.

Sidste år anvendte Viborg Kommune godt 2,7 millioner kroner til at udvide og forny den fire-fem kilometer lange alhedesti-strækning fra grænsen til Herning Kommune til Karup by.

Det er muligt, at 2020-millionen skal gå til en fortsættelse herfra og nordpå mod Frederiks. Ifølge Per Christensen, chef for trafik- og vejafdelingen i Viborg Kommune, er det dog ikke afgjort endnu.

- Det er også muligt, at vi bruger nogle af pengene til sidefaciliteter - så som madpakkehuse - i lighed med dem, vi har lavet ved Himmerlandsstien. Desuden spiller det også ind, om vi får nogle midler fra en statslig pulje, siger Per Christensen.

Indtil videre er forvaltningen er af teknisk udvalg blevet bedt om at komme med et oplæg, oplyser Johannes Vesterby (V), formand for udvalget.

Sidste år blev Alhedestien omsider ført mere direkte gennem Karup by - og der kom asfalt på den nye strækning ved kartoffelmelfabrikken. Arkivfoto: Jens P. Østergaard
Annonce

Skæve fliser

Alhedestien blev anlagt på den tidligere jernbane for omkring 25 år siden. Størstedelen af strækningen i daværende Viborg og Karup kommuner - i dag Viborg Kommune - blev anlagt med SF-fliser som belægning. Disse fliser er med årene kommet til at ligge ret skæve. Derfor er belægningen på den ellers populære sti mange steder ujævn og ubekvem at cykle på. Desuden er græs og ukrudt vokset ind over stien, der således opleves smallere end oprindeligt.

For flere år siden blev Viborg og Herning kommuner enige om, at Alhedestien skulle forbedres med blandt andet ny belægning. Herning Kommune har gennemført sin del, mens Viborg altså kun er undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce