Annonce
Viborg

Forberedelser til autismeklasser skal på skinner

Autismeafdelingen på Vestervang Skole var nærmest for trang, inden den blev taget i brug for fire år siden.
Viborg Kommune vil på Vestervang Skole oprette klasser, hvor børn med autismespektrumforstyrrelser (ASF) går i almenklasser. De første begynder om godt et år.
Annonce

Viborg: Trykket på Viborg Kommunes store skoleafdeling for børn med autismespektrumforstyrrelser (ASF) har i en årrække været massivt, og afdelingen, der ligger ved Vestervang Skole, er blevet udvidet flere gange.

Behovet for særlige tilbud til disse børn ser imidlertid ikke ud til at aftage, og partierne bag det nuværende byråds konstituering besluttede på valgnatten, at problematikken skulle under lup.

Løsningen er ikke flere udvidelser af specialafdelingen, og allerede for et år siden besluttede børne- og ungdomsudvalget sammen med social- og sundhedsudvalget, at vejen frem må være oprettelse af klasser, hvor børn med ASF går sammen med alle andre børn uden diagnoser.

Børne- og ungdomsudvalget skal drøfte sagen igen på et møde i næste uge, og udvalgets medlemmer bliver blandt andet præsenteret for et forslag fra embedsmændene om, at der fra skoleåret 2021-2022 oprettes tre af disse særlige klasser på Vestervang Skole.

Meningen er, at der skal være fire børn med ASF og 16 andre børn i hver klasse fra 0. til og med 2. årgang - altså tre klasser i alt. I disse klasser vil der altid være to lærere/pædagoger tilstede, således at de særlige behov for ro og struktur, som mange børn med ASF har, kan indfries.

Viborg har hentet inspirationen til disse specielle klasser i Aarhus Kommune, som i en årrække har arbejdet med, hvad der på de kanter kaldes "nets-pædagogik".

Den handler forenklet sagt om, at alle børn - også børn uden ASF eller for den sags skyld andre diagnoser - har brug for ro, overblik og tryghed for at lære og trives.

Disse behov kan imødekommes, hvis antallet af børn i klasserne ikke er for stort, og at der er nok voksne inde i klasserne. Opskriften er altså i Viborg (som i Aarhus) 20 børn og to lærere/pædagoger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce