Annonce
Viborg

Forberedelserne til kongernes komme er i gang

Forberedelserne til næste års kongehyldningsspil i Viborg er i fuld gang. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Sommerens kongehyldningsspil i Viborg var så stor en succes, at der kommer en ny omgang underholdende historieformidling i 2019. Forberedelserne er i fuld gang.

Annonce

Viborg: Sommerens kongehyldningsspil i Viborg blev en stor publikumssucces, og det giver nu mulighed for endnu mere underholdende historieformidling til næste sommer.

- Den store publikumsopbakning har givet LOF Midtjylland endnu mere mod på at fortsætte spillene med formidlingen af historien og fortællingerne om kongernes liv, der alt sammen bliver til folkeoplysning på den underholdende måde, fortæller LOF Midtjyllands formand, Birthe Pedersen.

Annonce

Kongerne til Viborg

I løbet af sommeren oplevede 1300 voksne og en hel masse børn hyldningerne af fortidens konger over ti forestillinger.

Den store interesse har da også gjort, at LOF's skoleleder Birthe Nørskov allerede har søgt midler og sponsorater til at gennemføre kongehyldningsspil i 2019.

Hun værdsætter de flotte økonomiske bidrag, der allerede er modtaget tilsagn om, men hun skal dog fortsætte ansøgningsarbejdet lidt endnu, før hun er i mål med økonomien, så udgifterne til forfatter, instruktør og dragter kan dækkes.

I skrivende stund er der indgået aftale med forfatter Henning Pedersen om et manuskript. Tanken er, at han på underholdende vis skal mikse historien med nutiden og sjove anekdoter. Allerede nu loves det, at Kong Magnus den Gode, Kong Svend Grathe og Kong Christian den 4. dukker op i Viborgs historiske bydel.

Annonce

Premiere i juni

Amatørskuespillerne har allerede været samlet, og hovedparten af dem har lyst til at tage endnu en tørn med kongehyldningsspil.

Enkelte har dog måttet melde fra, og således er der plads til nye skuespillere. Koordinator Britta Leth tager gerne imod henvendelser fra folk, der gerne vil være med.

Det bliver i øvrigt instruktør Britt Delmar Morville, der også i 2019 vil styre såvel de garvede skuespillere som nye ind i de kongelige roller, og først i det nye år vil Kirsten Borger gå i gang med at sy kostumerne, så dragterne er klar til premieren tirsdag den 18. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce