Annonce
Viborg

Forbrugere skal betale millioner for hul i jorden

En kæmperegning venter fjernvarmeforbrugerne for det fejlslagne projekt i Kvols. Arkivfoto

Energitilsynet lægger op til, at langt det meste af regningen på mindst 160 mio. kr. skal betales af fjenvarmeforbrugerne

Annonce

Alt tyder på, at det bliver de omkring 8000 kunder hos Viborg Fjernvarmee, der kommer til at betale regningen for det kuldsejlede geotermi-eventyr i Kvols.

Energitilsynet har netop sendt et udkast til afgørelse i høring hos blandt andre Viborg Fjernvarme, Energi Viborg og Komitéen af kritiske Fjernvarmeforbrugere.

Her er konklusionen, at med undtagelse af et beløb i størrelseorden 10-20 millioner kroner, kan udgifterne lægges på varmepriserne. Simpelthen fordi loven ikke giver andre muligheder.

Annonce

Fortsætter kampen

Formanden for Energi Viborg, Niels Dueholm, (S), hilser afgørelsen velkommen men beklager samtidig, at fjernvarmeforbrugerne kommer til at betale for det fejlslagne projekt.

Formanden for Komitéen af kritiske Fjervarmeforbrugere, Flemming Præstegaard, siger, at når den endelige afgørelse fra Energitilsynet foreligger sidst på måneden vil komitéen indkalde fjervarmeforbrugerne til en stiftende generalforssamling i en erstatningsforening, som vil sagsøge rådgivere, bestyrelse og direktion i proejktet.

»Vi fortsætter kampen, for vi er åbenbart de eneste, der taler forbrugernes sag,« siger Præstegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce