Annonce
Bjerringbro

Nu er det ikke længere forbudt at sejle under Kjællinghølbro

Det er endnu ikke til at sige, hvornår det igen bliver muligt at gå og løbe over Kjællinghølbroen. Arkivfoto
Broen er dog fortsat afspærret for gående færdsel på grund af risiko for sammenstyrtning.

Bjerringbro: Fremtiden for den store træbro ved Kjællinghøl ser ikke lys ud.

Selv om Viborg Kommune nu vælger at ophæve forbuddet mod at sejle under broen, er al færdsel på broen stadig forbudt på grund af risiko for sammenstyrtning, og i en nu færdiggjort syns- og skønsrapport samt hos Viborg Kommune stilles der spørgsmål ved mulighederne for at reparere Kjællinghølbroen.

- Vi arbejder nu på at få en nærmere afklaring af Kjællinghølbroens fremtid, og jeg kan derfor slet ikke sige noget om, hvornår man igen kan færdes på broen, siger Carsten Funch Madsen, forstkandidat i afdelingen for Natur og Vand hos Viborg Kommune.

Det er en ekstern rapport, der konkluderer, at broen ikke tåler stor belastning.

- Viborg Kommune har netop modtaget en syns- og skønsmandsrapport om Kjællinghølbroens tilstand, og den viser, at fejl og skader på broen nedsætter broens styrke og bæreevne i en grad, der medfører risiko for, at broen kan styrte sammen, hvis den bliver udsat for stor belastning, siger Carsten Funch Madsen.

Annonce

Gangbrædder fjernes

Til gengæld vurderer Viborg Kommune altså, at der ikke er risiko for akut sammenstyrtning af den afspærrede bro, og kommunen ophæver derfor forbuddet mod sejlads under broen.

- En stor del af gangbrædderne fjernes fra broen. Det sikrer dels en effektiv afspærring for gående, dels fjerner det en del af den belastning, der udgøres af broens egen vægt, forklarer Carsten Funch Madsen.

Arbejdet med at fjerne gangbrædder går i gang inden påske, så der bliver mulighed for at sejle under Kjællinghølbroen i helligdagene.

Det var den 19. december 2018, at Viborg Kommune spærrede adgangen til Kjællinghølbroen, fordi en undersøgelse viste, at de bærende konstruktioner var angrebet af råd.

Herefter bestilte Viborg Kommune en syns- og skønsrapport fra en ekstern, teknisk sagkyndig, som i februar 2018 gennemførte en vurdering af broens tilstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce