Annonce
Viborg

Fordi mennesket betyder noget

Sct. Kjeldsgårdens leder Pia Østergaard trak i sin tale tråde langt tilbage i tiden. For diakonhjem har en lang historie. Foto: Johan Gadegaard.

Danske Diakonhjem fejrede landet over fredag middag sin 60-års fødselsdag, men historien går dog flere hundrede år tilbage. Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården i Asmild er med i familien.

Asmild: Ganske enkelt er det i bund og grund.

Hvorfor er der noget, der hedder diakoni, og hvorfor findes der landet over dusinvis af diakonhjem?

Fordi mennesket - hvert enkelt - betyder noget, og fordi penge ikke betyder noget i sig selv.

Det er den grundlæggende tanke bag de danske diakonhjem, hvoraf Sct. Kjeldsgården i Asmild er den lokale udgave.

54 - alle med en eller anden form for demens - har i det syv år gamle plejehjem deres ramme om livet omgivet af personale, der hver og én ved, hvilket værdigrundlag deres arbejdsplads hviler på.

Fredag var en særlig dag. Dels fik stort set alle beboere besøg af slægtninge, dels stod der helstegt pattegris på menuen, og endelig kunne Sct. Kjeldsgården være med til at fejre, at Danske Diakonhjem fylder 60 år i år.

Historien er dog meget, meget ældre, idet tanken og diakonien opstod og blev realiseret, efterhånden som kirker og klostre ikke længere sørgede for de gamle og svage, der stod alene.

Sct. Kjeldsgården i Viborg er dog ikke fyldt 60 år endnu. Det sker først i 2023.

- Og til den tid er vi der naturligvis, for der vil altid, tror jeg, være nogen, der søger mod de værdier, vi står for, sagde Pia Østergård, leder af Sct. Kjeldsgården, inden hun satte sig til bords med de mange beboere og gæster.

Annonce
Danske Diakonhjem fylder 60 år i år. Så derfor var der festmiddag på Sct. Kjeldsgården i Asmild. Der blev budt på helstegt pattegris, og det kan nok være, at det var svært at være Kalle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Se billederne: Stor fest i Tinghallen - her er alle Viborgs sportsmestre

Sport

Verdensmester og svømmenørd snupper Viborg Elites hæderspriser

Sport

Løber bliver den første vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn

Annonce