Annonce
Viborg

Foredrag hos slægtshistorikere

Slægtshistorisk Forening for Viborg og Omegn står bag foredrag her på hovedbiblioteket torsdag den 14. november. Arkivfoto

Viborg: Der er foredrag hos Slægtshistorisk Forening for Viborg og Omegn torsdag den 14. november.

Her fra klokken 19.30 kan man på Viborg Hovedbiblioteks lokale 3 på 1. sal høre Jørgen Mikkelsen, der er arkivar og seniorforsker hos Rigsarkivet, holde foredraget "Byhistorie – en markedsplads for forskere".

Lige fra 1300-1400-tallet til 1857 søgte statsmagten at håndhæve det grundlæggende princip, at handel, håndværk og andre former for borgerlig næring hørte hjemme i købstæderne, mens landdistrikterne måtte klare sig med landbrug og eventuelt fiskeri. Desuden udgjorde købstæderne selvstændige rets- og politikredse og kommuner indtil henholdsvis 1919 og 1970, hedder det i en pressemeddelelse om foredraget fra foreningen.

Foredraget indeholder en karakteristik af sociale, økonomiske og administrative forhold i danske købstæder, navnlig i 1700-1800-tallet, og en præsentation af nogle af de vigtigste arkivalske kildetyper til købstadshistorie, især rådstue- og byfogedarkiver. Der omtales også forskellig litteratur, som belyser byernes centrale rolle i dansk historie.

Det er gratis at lytte med for medlemmer, mens entréen for ikke-medlemmer er på 50 kroner. Man kan læse mere om foreningen på hjemmesiden viborgslaegt.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce