Annonce
Rundt om Viborg

Foredrag om æresrelateret social kontrol på Fjandbohus

Deniz B. Serinci fortæller om æresrelateret social kontrol og blandt andet tvangsægteskaber blandt nydanskere hos Iglsø Ældreklub. Pressefoto
Annonce

Iglsø: Iglsø Ældrelub er klar med sæsonens andet foredrag på tirsdag den 12. november fra klokken 14.00. Her skal det handle om æresrelateret social kontrol og blandt andet tvangsægteskaber blandt nydanskere, når Deniz B. Serinci kommer forbi og holder foredrag.

Deniz B. Serinci er journalist og forfatter, og har skrevet bøger om blandt andet Islamisk Stat, Tyrkiet, Kurdistan og Mellemøsten. Han er født i Esbjerg, men har en række reportager om Mellemøsten bag sig. Blandt andet. Når det gælder, hvad han kalder "æresrelateret social kontrol", så viser undersøgelser, at der findes massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste, skriver Deniz B. Serinci selv før foredraget. Han vil fortælle om årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab.

Deniz er selv barn af et tvangsægteskab. Hans forældre er fætter og kusine. Ved den slags ægteskaber er der risiko for handicaps. Det gjorde, at Deniz i dag er hørehæmmet.

Deniz siger om sig selv, at han "selv udøvede social kontrol tidligere, indtil jeg selv blev ramt af det samme". Nu er han i gang med at skrive en bog om emnet og har derfor besøgt flere mellemøstlige lande.

Alle er som sædvanlig velkomne til at lytte med til Iglsø Ældreklubs arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce