Annonce
Rundt om Viborg

Forening vil redde stationsbygning fra nedrivning og skabe nyt liv

Fremtiden for den gamle stationsbygning i Stoholm skal drøftes til informationsmøde onsdag aften. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der er kaldt til informationsmøde i Stoholm onsdag aften. Her skal det handle om fremtiden for stationsbygningen.
Annonce

Stoholm: Onsdag aften skal det handle om fremtiden for stationsbygningen ved Stoholm Station. Her holder foreningen "Nyt liv i stationsbygningen i Stoholm" informationsmøde om, hvordan muligheden er for at redde bygningen fra nedrivning og ikke mindst, hvordan man kan skabe nyt liv på stedet.

På mødet vil der være flere oplæg. Først kommer Jeppe Erikstrup Møller fra DSB - der ejer stationsbygningen - og fortæller om DSB-projektet "Nyt liv i stationerne". Derefter fortæller Susanne Grove fra Durup, om hvad det har betydet for Durup, at man her er lykkedes med at skabe nyt liv i den lokale stationsbygning.

Endelig vil Finn Godrim fra Stoholm, der er talsmand for den lokale gruppe, der arbejder for at sikre stationsbygningens fremtid, fremlægge visionsgruppens tanker om, hvordan det kan lykkes at skabe nyt liv på stedet.

Derefter er kaffe og idéudveksling, plads til at stille spørgsmål og tid til at drøfte, hvordan man så kommer videre.

Mødet, der holdes fra klokken 19.00 i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, er sponseret af Stoholm Borgerforening, så der er altså kaffe og kage undervejs.

Stoholm Station var som bekendt udset til at skulle rives ned, men DSB udsatte nedrivningen til den 13. januar, så de lokale har en mulighed for at stille med en projektidé og et forslag til en finansiering, så bygningen eventuelt kan bevares for eftertiden. DSB har selv anslået, at det vil koste mellem to og tre millioner kroner at renovere stationsbygningen.

Foreningen "Nyt liv i stationsbygningen i Stoholm" holdt i øvrigt åbent hus på stationen i søndags, og mange kiggede forbi for at se bygningen indefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Politisk selvsving om grøn energi

Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Annonce